Lisa Verboom: met haar team kansrijk voor het kampioenschap. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Lisa Verboom: met haar team kansrijk voor het kampioenschap. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Badmintonplezier bindt Lisa Verboom aan BC Schollevaar

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Misschien wel zonder dat ze het beseft staat Lisa Verboom (16) symbool voor badminton club Schollevaar. Ze is jong, dol op badminton en vindt plezier net zo belangrijk als prestaties.

Door Jan J. Timmer

“Ik ben bij deze vereniging lid geworden op mijn zesde”, vertelt de 5 VWO-scholiere. “Mijn broer was al een jaar eerder met badminton begonnen en ik ging wel eens mee om te kijken. Ik vond de sport eigenlijk meteen leuk en wilde het ook gaan doen. Nooit spijt van gehad hoor. Badminton is een mooie, snelle sport waarbij je nooit van te voren weet hoe een partij gaat verlopen. Dat verrassende spreekt me aan. Daarnaast is de sfeer op de vereniging goed en dat vind ik ook belangrijk. Ik voel me echt thuis. Het is vertrouwd.”

Lisa Verboom maakt deel uit van het derde team, waarmee ze aan kop gaat in de vierde divisie van de landelijke competitie. “Het gaat nog tussen twee ploegen: Meershuttle en wij,” beschrijft ze de titelrace. “Als het een beetje meezit worden we kampioen en promoveren we naar de tweede divisie, één klasse onder ons eerste team. Of ik er zelf van droom om ooit in BCS 1 te spelen? Nou…. Dromen niet hoor. Maar het lijkt me wel leuk.”


Lisa: “Weet je, ik badminton vooral omdat ik het gaaf vind om te doen. Maar school is ook belangrijk. Om die reden houd ik het aantal trainingen beperkt tot twee keer per week. Op die manier is het goed te combineren. En ondertussen probeer ik mijn spel te verbeteren. Ik ben aanvallend ingesteld type met een aardige smash goede drops. Qua baansnelheid moet ik me nog wel flink verbeteren.”
Lisa Verboom is één van de vele eigen kweekspelers in de hoogste teams van Badminton Club Schollevaar. De vereniging geldt al een flink aantal jaren als toonaangevend in de regio. Een status die BCS te danken heeft aan een rustig en consistent beleid, opgezet en uitgevoerd door echte clubmensen met oog voor de lange termijn. “Klopt”, weet Lisa Verboom. “Ik heb in mijn tien jaar hier slechts drie trainers gehad. Dat zegt genoeg. Hoofdtrainer André Meijer zit al sinds mensenheugenis bij de club. Een goed teken. En steeds zorgen ze er voor dat er nieuwe spelers doorbreken. Dat is echt een kwaliteit hoor!”

De prima begeleiding van spelers heeft BC Schollevaar mede groot gemaakt. Het geheim van deze stille krachten: ze weten de liefde voor badminton goed over te brengen en hameren op doorzettingsvermogen én plezier. Een ‘duurzame’ combinatie!

www.bcschollevaar.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 23 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater gisteren
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24