Vlnr. Wethouder Maarten Strijvenberg, Arjan Braal voorzitter Huurdersraad en Peter van Lieshout van Havensteder. Fotograaf Frank de Roo.
Vlnr. Wethouder Maarten Strijvenberg, Arjan Braal voorzitter Huurdersraad en Peter van Lieshout van Havensteder. Fotograaf Frank de Roo.

Gemeente Capelle, Havensteder en Huurdersraad Capelle tekenen samenwerkingsafspraken

Algemeen 60 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - De gemeente Capelle, woningcorporatie Havensteder en de Huurdersraad Capelle (HRC) hebben vorige week samenwerkingsafspraken gemaakt voor de periode 2020-2021. In de overeenkomst maken de partijen afspraken over de aantallen en beschikbaarheid van sociale huurwoningen in de stad. Ook de kwaliteit en de duurzaamheid van de woningen en de leefbaarheid in de Capelse wijken staat in de overeenkomst op papier.

Met zo’n 10.000 sociale huurwoningen heeft Capelle een behoorlijke beschikbare woningvoorraad. 90% daarvan is in eigendom van Havensteder. In de overeenkomst is afgesproken dat Havensteder, maar ook de andere woningcorporaties tot in 2030 inzetten op het behoud van minimaal 10.000 sociale huurwoningen.

Wethouder Wonen Maarten Struijvenberg is blij met de ondertekening: “Het doel hiervan is dat Havensteder, de huurders en de gemeente met elkaar samenwerken. Capelle wil een stad zijn voor alle Capellenaren, dus ook bewoners met minder koopkracht. Daarom zal 70% van de sociale huurwoningen een maximale huur van 650 euro (prijspeil 2019) houden. Waardoor deze woningen beschikbaar blijven voor bewoners met recht op huurtoeslag. We hebben ook afspraken gemaakt om doorstroming te bevorderen. Ouderen in een te grote woning kunnen straks makkelijker naar een kleinere woning verhuizen, zonder dat ze daardoor een hogere huur hoeven te betalen. Daardoor komt een grotere woning weer beschikbaar voor jonge gezinnen.”

Arjan Braal voorzitter van de HRC die namens de Capelse huurders van Havensteder: “Als huurdersraad zijn we blij met deze overeenkomst. Alle facetten van de volkshuisvesting zijn daarin meegenomen, van duurzaamheid tot woonlasten”.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 17 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 20 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20