Afbeelding

VCN winterkampioen na zege op Donitas

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - Afgelopen zaterdag kruisten de nummer 1 en 4 van de topdivisie de degens in het hoge noorden. De nederlaag vorig jaar staat nog vers in het geheugen - destijds werd vrij vlot verloren en begonnen de mannen in mineur aan de jaarlijkse fuifronde door Groningen-centrum.

De Capelse krijgers waren er op gebrand om dit te voorkomen en waren voornemens om scherp uit de startblokken te schieten.

Coach van Hal had de beschikking over een fitte selectie en stuurde Robert Jansen, Ralph Backer, Lucas Vroom, Rogier van Leeuwen, Thomas Boerefijn, Daan Spijkers en Tom van Reeuwijk het veld in.

De eerste set zetten de mannen uit Capelle de Greuningers goed onder druk en dit resulteerde in een kleine voorsprong. Richting het einde van de set ging het gelijk op. Donitas speelde veel over het midden en de pipe en hier had VCN niet altijd antwoord op. Aan het einde van de set maakte VCN met enkele bloks en effectieve aanvallen via Vroom en Van Reeuwijk toch het verschil.

In set twee had VCN de wedstrijd meer onder controle, wist het enkele aanvallen te verdedigen of remmend te blokkeren en kon het door zelf te scoren naar een voorsprong uitlopen. Het was Ralph Backer die punt na punt wist te maken via zijn aanval over het midden. Spelverdeler Jansen kon hem van overal vinden, zelfs van achter de drie meter, en wisselde diverse combinaties af om tot directe score te komen. VCN won deze set eenvoudig met 25-17.

Set drie werd slap begonnen en de aanvallers leken even niet meer te scoren, en Donitas had al snel een voorsprong. Ferdy van Dijk, Sharif Gabriel en Roland Mijnans kwamen het veld in en maakten met afwisselende aanvallen het gat kleiner, maar helaas nog onvoldoende om het om te draaien. Donitas ging er met de setwinst van door en had met een volle tribune achter zich de juiste energie te pakken.

In de laatste set konden de studenten dit doorzetten en waren ze de bovenliggende partij deze set. Met een aantal serviceseries, van onder andere Ferdy van Dijk en Robert Jansen, kon VCN dit richting het einde van de set omdraaien. Boven de twintig was er telkens één punt voorsprong. Op 24-23 was Donitas aan service maar bracht het onvoldoende druk. Met een goede pass van Spijkers en een harde aanval van Boerefijn op de buitenkant trok VCN de winst naar zich toe.

Een dolblij team - want dit betekende dat de 1e positie gehandhaafd blijft en VCN zich herbstmeister mag noemen. Ook op de tribune gingen alle 6 meegereisde supporters uit hun bol. Ook de staf, bestaande uit Peter de cameraman en Jan de fysiotherapeut, vierden het feestje mee. Een goede basis voor de rest van de avond in het centrum van Groningen, waar de lokale horeca-etablissementen werden aangedaan.

Nu volgt een periode van welverdiende rust. 11 januari zal VCN weer aantreden tegen Volley Tilburg om 17.00 uur in de eigen Oostgaarde.

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00