Groep 8 van OBS Klim-op Roerdomplaan heeft afgelopen vrijdag en maandag ouderen verrast met een kerstkaartje.(Foto: Jan van der Arend)
Groep 8 van OBS Klim-op Roerdomplaan heeft afgelopen vrijdag en maandag ouderen verrast met een kerstkaartje.(Foto: Jan van der Arend) (Foto: )

Kinderen verrassen ouderen met kerstkaart

  •   keer gelezen

Capelle – Groep 8 van OBS Klim-op Roerdomplaan heeft afgelopen vrijdag en maandag ouderen in De Vijverhof en in De Roo van Capelle verrast met een kerstkaartje. Leerkracht groep 8 Linda Haagsma kwam op dit idee. “Onze school is een vreedzame school. We leren de kinderen om niet alleen aan jezelf te denken. Ik dacht dat het in het kader van kerst leuk zou zijn om aan mensen te denken die niet zo veel visite krijgen en vaak alleen zijn. Een van mijn kinderen is kinderwethouder in Capelle en die vond het gelijk een goed idee. De moeders van twee kinderen in mijn klas werken in De Vijverhof en in De Roo van Capelle dus dat was een mooie ingang om het zo te doen.”


De kinderen vonden het een leuk idee. “Zij waren gelijk enthousiast en maakten kaartjes met een gedichtje of verhaaltje, dus niet met een standaard tekst. De reacties van de ouderen waren heel lief en de kinderen vonden de ouderen ook heel lief, attent en vriendelijk. Ze kregen overal snoepjes en het werden echt hele leuke ontmoetingen. Iedereen was geduldig. Aan mensen die doof of slechthorend waren werd alles duidelijk en rustig verteld. Ik had van tevoren contact gezocht met beide huizen. Die hebben ouderen uitgezocht die geschikt waren om in contact te komen met de kinderen. Het was heel erg leuk”, besluit Haagsma.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten