Afbeelding

Nieuw personeelsbeleid IJsselland Ziekenhuis zorgt voor eerste plaats HR-top100

18 dec, 20:46 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Op 12 december is Ad van Beek, personeelsmanager van het IJsselland Ziekenhuis, door de vakjury van de HRtop100 uitgeroepen tot beste HR-manager van Nederland. Van Beek is sinds maart van dit jaar werkzaam in het IJsselland Ziekenhuis. Hij werd tijdens de uitreiking geroemd om zijn veranderkracht in de zorgsector. Een branche waar de personeelstekorten en werkdruk al jarenlang hoog op de agenda staan. De HRtop100 wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van Rvdb en HRcommunity.

Ad van Beek heeft negen maanden geleden een heel bewuste overstap gemaakt van het bedrijfsleven naar de zorg. Een keuze met zijn hart. “In mijn introductieperiode heb ik een aantal diensten mogen meedraaien. Ik was én ben diep onder de indruk van de passie en betrokkenheid van de collega’s met wie ik meeliep. Onze medewerkers maken écht het verschil. Daar moet je dus heel goed voor zorgen! En dat zijn wij niet altijd gewend geweest”, aldus Van Beek.

Werkdruk

Ook in het IJsselland Ziekenhuis is de werkdruk hoog. Steeds harder gaan werken leidt niet tot structurele oplossingen. Bovendien gaat dit ten koste van de gezondheid van de medewerkers. Het verloop van medewerkers is groot. Met het nieuwe beleid, gericht op het binden, boeien en behouden van medewerkers, moet hier volgens Van Beek een einde aan komen.

Vaste contracten en betere opleidingsmogelijkheden

Ad van Beek licht zijn plannen verder toe: “Alles valt of staat met de manier waarop wij met elkaar omgaan. Elke medewerker wil gehoord, gezien en gewaardeerd worden voor haar of zijn unieke bijdrage. Het IJsselland Ziekenhuis wil een hele goede werkgever zijn, waar je met plezier kunt werken en goed kunt presteren. Daar draait het om. Het is belangrijk dat collega’s merken dat er wat aan het veranderen is. De eerste concrete afspraken zijn gemaakt en in gang gezet. Zo geven wij nieuwe collega’s als het enigszins kan voortaan direct een vast contract. In de zorg zijn tijdelijke contracten heel gebruikelijk. Ik vind dat niet fair. Je verwacht van een nieuwe collega commitment en betrokkenheid. Dan mag je dat ook belonen met vertrouwen van de werkgever.

Daarnaast hebben we de spelregels veranderd als je een tweede opleiding volgt in de zorg. Zo geven we je direct promotie na het behalen van je diploma. Ik investeer veel liever in de ontwikkeling van onze eigen medewerkers dan dat we steeds mensen “van buiten” moeten aantrekken. We willen ook het persoonlijk opleidingsbudget weer introduceren. Investeren in opleiding en ontwikkeling is niet alleen voor de medewerker leuk. Het is ook noodzakelijk voor het IJsselland Ziekenhuis. Stilstand is achteruitgang.

Tot slot wil het IJsselland actief gaan inzetten op het gezondheidsbeleid voor de medewerkers door onder andere het stimuleren van sporten en bewegen, ondersteunen bij een gezonde levensstijl en het actief voorkomen van uitval door ziekte. Wij willen echt het verschil maken met en door onze medewerkers”, aldus Van Beek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05