Column Gerard Vermeeren: Don Felder

  •   keer gelezen

Capelle - Ik was geïntrigeerd geraakt door de afwezigheid van Don Felder tijdens de laatste Eagles concerten. Vanaf 2001 niet langer een Eagle, maar weer een soloartiest zoals in de jaren tussen 1980 en 1994. Onlangs verscheen er weer een nieuwe solo CD - zijn derde - terwijl de Eagles hun zoveelste wereldtournee zonder hem maakten. Ik besloot contact te zoeken via zijn management. Ik had slechts één prangende vraag: wat was het uitzicht toen je de melodie van Hotel California bedacht? Waren het de palmbomen in Los Angeles, met daarachter de oceaan? Was het een bedompte studio? Of was het midden in de nacht en werd je er mee wakker?

Ik hoefde niet lang te wachten op het verzoek dat ik indiende bij zijn management. Een automatic reply bevestigde dat ik de eerste juiste stap had gezet - het verzoek was in goede orde ontvangen. Thank you for your submission. Someone from our team will contact you shortly.- The Don Felder Team, stond er te lezen in de mail. Nu was het wachten op een bevestiging van Don zelf.

Het was me eerder gelukt om in gesprek te geraken met Randy Meisner en Bernie Leadon. De eerste sprak ik uitgebreid in Tilburg en Bennie ontmoette ik in Utrecht.
Voorwaarde leek te zijn dat ze geen lid meer waren van de Eagles. Randy verliet in ‘77 de band en Bernie in ‘75. Het leek wel of ze daardoor laagdrempeliger werden. Een actieve Eagle spreken was me nooit gelukt. Of was het omdat ex-Eagles wat te vertellen hadden?


Vooralsnog ben ik nog in afwachting op het antwoord van Don Felder. Ik houd u op de hoogte!

Mijn derde boek ‘Onder water’ is verkrijgbaar bij boek & kantoorvakhandel Derde Druk, Koperwiek 43. Tevens zijn de boeken ‘Zeewaardig’ en ‘Een raar seizoen en een rare vogel’ te bestellen bij deze of uw lokale boekhandel. Mijn columns zijn na te lezen op Facebook: Gerard Vermeeren - Schrijver.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten