Foto:

IJsselkids Kinderopvang houdt kerstactie voor War Child

  •   keer gelezen

Capelle - “Vergeet je de kruiden niet?”, vraagt Quinten. “Nee hoor. De kikkererwten, rode ui en knoflook staan ook al klaar!”, antwoord Sara enthousiast. Het is een drukke boel bij IJsselkids. Een heerlijke geur vult de ruimte. Er wordt gekookt en gebakken voor de War Child Kerstactie. “We maken Iraqi Burgers, net zoals kinderen in Irak”, zegt Sara trots.


Frietje Vrede, Smiley Cheesecake en Libanese Jingleballs

War Child heeft dit jaar een speciaal kerstmenu met heerlijke gerechtjes samengesteld. Topchef Julius Jaspers is gevraagd om acht bijzondere recepten te maken. Je maakt ze in een handomdraai. Het zijn gerechten gebaseerd op landen waar War Child actief is. De kinderen leren zo per gerecht over het land en over het werk dat War Child daar doet.

Wondere Wereld en kerst

De War Child kerstactie sluit perfect aan bij de kerstgedachte en het themajaar van de SWKGroep, waar IJsselkids Kinderopvang onderdeel van is. Dit jaar staat alles in het teken van de ‘Wondere Wereld’. Via het subthema ‘Ons thuis’ ontdekken de kinderen de wereld van anderen. Zo vieren heel veel kinderen in de wereld kerst, maar niet overal op dezelfde manier. Met deze actie staan de kinderen hier even bij stil.

Over IJsselkids
IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten