(foto: Thinkstock)
(foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Ingezonden: Parkeeroverlast Molenbuurt

  •   keer gelezen

Capelle aan den ijssel - Peter van den Bosch uit Capelle aan den IJssel wil reageren op het artikel uit de IJssel en Lekstreek van 12 december over de parkeeroverlast in Schenkel.


‘Er wordt gezegd en beweerd dat het ziekenhuispersoneel hier verantwoordelijk voor is. Dat is maar beperkt waar. Ik ben bewoner van een huis aan de Windmolen en met name de bezoekers en patiënten van het ziekenhuis zijn hier de schuld van. Er wordt door deze mensen volop in de nabijheid geparkeerd.

In de Molenbuurt, waar vergunning parkeren vereist is, wordt volop zonder vergunningen geparkeerd en de handhaving is zeer minimaal, omdat de gemeente Capelle een tekort heeft aan boa’s en dus de controle er niet is.

Er wordt loeihard gereden op de Poortmolen. Verkeersbewegingen worden steeds groter met name op de Poortmolen en op het bruggetje net voor de Windmolen staat bijna altijd vol.

Het gevolg is dat wij als bewoners met de auto de Windmolen uitrijden totaal geen overzicht hebben omdat de fietsers die van het fietspad afkomen om de geparkeerde auto’s heen moeten.

De gemeente Capelle zou de hand eens in eigen boezem moeten steken en daadwerkelijk maatregelen moeten nemen.

Op de Wop vergaderingen wordt van alles beloofd maar concrete maatregelen blijven uit.

Wij wonen nu 33 jaar op de Windmolen sinds de komst van de Bavo en het ziekenhuis is de overlast alleen maar toegenomen.

Burgemeester Oskam heeft overleg met directie van het ziekenhuis gehad over het parkeren in de wijk. Hij moet niet het personeel van het ziekenhuis de schuld geven maar de echte problemen laten aanpakken door zijn ambtenaren.

Het parkeerterrein/garage staat regelmatig vol en dat is niet de schuld van het personeel maar van de drukte in het ziekenhuis. Gevolg: Er wordt in de Molenbuurt geparkeerd, zonder vergunning en geen controle.

Dit is wat er werkelijk aan de hand is in Schenkel en de Molenbuurt.’

Ook reageren op een artikel in de IJssel en Lekstreek? Stuur dan een mail met jouw reactie naar redactie.ijl@dpgmedia.nl of plaats jouw bijdrage rechtstreeks op onze website: capelle.ijsselenlekstreek.nl.

ijsselenlekstreek.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten