Maine Coons Sam en Moos. Carla:
Maine Coons Sam en Moos. Carla: "Die rauzen soms door het hele huis. En laten zich graag op mijn rollator door het huis rijden!"

Vanuit het hart: ‘Ik kan niet wachten tot die scootmobiel er staat!’

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - De deur van hun keuken, die toegang geeft tot de galerij van de flat, staat bijna altijd open. ‘Dan komt de buitenwereld nog een beetje binnen,’ zegt Carla. Na een slecht verlopen operatie is ze al anderhalf jaar aan huis gebonden.

Carla en haar man Ben (beiden 66) waren altijd zelfstandig en actief. Ze gingen naar stijldansen en hadden een vakantiehuis in Portugal. Toen Carla haar voet brak, werden ze van de ene op de andere dag patiënt en mantelzorger. Carla: “Dat is wennen, 24 uur per dag op elkaars lip.” Er zijn fouten gemaakt bij Carla’s behandeling. “De wondgenezing was heel slecht door mijn huidziekte, waar de chirurg geen rekening mee heeft gehouden.” Hetzelfde gold voor haar spierdystrofie en osteoporose. Het is onwaarschijnlijk dat Carla ooit nog goed zal lopen. Hun droom om in Portugal te gaan wonen, is voorbij.

Maar het echtpaar blijft positief. Carla: “We zijn hierdoor wel in een sociaal isolement terechtgekomen. Maar ik handwerk en maak graag legpuzzels... en ik doe ook weer wat huishoudelijk werk. Dan ben ik wel uitgeteld.” Carla en Ben vragen niet graag om hulp. Maar Ben, die chronische hernia en alvleesklierproblemen heeft, was óp na anderhalf jaar zorgen. “Via een bovenbuurvrouw kwam ik in contact met Welzijn Capelle.”

Willemieke Reijerkerk van Welzijn Capelle regelde huishoudelijke hulp en een gehandicaptenparkeerkaart voor Ben en Carla, via het Wmo-loket van de gemeente. De meest belangrijke aanvraag duurde het langst: de scootmobiel. De vlonder om ermee in en uit de woning te kunnen, liet maanden op zich wachten. Voor Willemieke hebben de twee alleen maar lof: “Ze geeft goede adviezen en zit overal achteraan voor ons. En ze luistert! Maar pas toen we met haar in contact kwamen, merkten we wat er mogelijk was in onze situatie.”

Ben en Carla genieten van kleine dingen. Bijvoorbeeld van Sam en Moos, hun Maine Coons. Zodra haar scootmobiel er is, wil Carla vrijwilligerswerk gaan doen. “Wat maakt niet uit, als het maar iets met mensen is. ‘Want die legpuzzels komen m’n neus uit!”

Lees het hele verhaal op de website welzijncapelle.nu/vanuit-het-hart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20