Maine Coons Sam en Moos. Carla: "Die rauzen soms door het hele huis. En laten zich graag op mijn rollator door het huis rijden!"
Maine Coons Sam en Moos. Carla: "Die rauzen soms door het hele huis. En laten zich graag op mijn rollator door het huis rijden!" (Foto: )

Vanuit het hart: ‘Ik kan niet wachten tot die scootmobiel er staat!’

  •   keer gelezen

Capelle - De deur van hun keuken, die toegang geeft tot de galerij van de flat, staat bijna altijd open. ‘Dan komt de buitenwereld nog een beetje binnen,’ zegt Carla. Na een slecht verlopen operatie is ze al anderhalf jaar aan huis gebonden.


Carla en haar man Ben (beiden 66) waren altijd zelfstandig en actief. Ze gingen naar stijldansen en hadden een vakantiehuis in Portugal. Toen Carla haar voet brak, werden ze van de ene op de andere dag patiënt en mantelzorger. Carla: “Dat is wennen, 24 uur per dag op elkaars lip.” Er zijn fouten gemaakt bij Carla’s behandeling. “De wondgenezing was heel slecht door mijn huidziekte, waar de chirurg geen rekening mee heeft gehouden.” Hetzelfde gold voor haar spierdystrofie en osteoporose. Het is onwaarschijnlijk dat Carla ooit nog goed zal lopen. Hun droom om in Portugal te gaan wonen, is voorbij.

Maar het echtpaar blijft positief. Carla: “We zijn hierdoor wel in een sociaal isolement terechtgekomen. Maar ik handwerk en maak graag legpuzzels... en ik doe ook weer wat huishoudelijk werk. Dan ben ik wel uitgeteld.” Carla en Ben vragen niet graag om hulp. Maar Ben, die chronische hernia en alvleesklierproblemen heeft, was óp na anderhalf jaar zorgen. “Via een bovenbuurvrouw kwam ik in contact met Welzijn Capelle.”

Willemieke Reijerkerk van Welzijn Capelle regelde huishoudelijke hulp en een gehandicaptenparkeerkaart voor Ben en Carla, via het Wmo-loket van de gemeente. De meest belangrijke aanvraag duurde het langst: de scootmobiel. De vlonder om ermee in en uit de woning te kunnen, liet maanden op zich wachten. Voor Willemieke hebben de twee alleen maar lof: “Ze geeft goede adviezen en zit overal achteraan voor ons. En ze luistert! Maar pas toen we met haar in contact kwamen, merkten we wat er mogelijk was in onze situatie.”

Ben en Carla genieten van kleine dingen. Bijvoorbeeld van Sam en Moos, hun Maine Coons. Zodra haar scootmobiel er is, wil Carla vrijwilligerswerk gaan doen. “Wat maakt niet uit, als het maar iets met mensen is. ‘Want die legpuzzels komen m’n neus uit!”

Lees het hele verhaal op de website welzijncapelle.nu/vanuit-het-hart.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten