Foto:

40e Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi was weer een succes

  •   keer gelezen

Capelle - Op zaterdag 21 december werd in de openbare basisschool “Klim-Op” in Capelle a/d IJssel voor de 40e keer het Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi gehouden. Schaaktrainer Jan Sijbesma en zijn assistente Bep van Hoorn zorgden voor het 40e jaar voor een perfecte organisatie. Zij deden dat met een groep vrijwilligers, want die zijn onmisbaar op zo’n toernooi.


Er waren 62 jeugdschakers naar de Bongerd gekomen om mee te doen. Natuurlijk veel deelnemers uit de regio, maar ook deelnemers uit Gouda, Delft, Amstelveen, Utrecht en Amsterdam. Het werd weer een sportief en gezellig toernooi, waar de jeugdschakers veel plezier aan beleefden. 


De deelnemers waren in drie leeftijdsgroepen verdeeld: t/m 8 jaar, t/m 10 jaar en t/m 12 jaar. In de jongste groep werd Amir Tetova van PASCAL (Papendrecht/Alblasserdam) de winnaar. Tweede werd Tom Groenewegen van sc Woerden en derde Abel Drenthen van Promotie (Zoetermeer). Het beste meisje was Vera Dekker van DSC (Delft). De jongste groep is met die jonge denkhoofdjes altijd een prachtig gezicht.


In de groep t/m 10 jaar waren de Klim-Oppers van de thuisspelende vereniging heer en meester. Zij bezetten de eerste drie plaatsen. Eerste werd Rawi Wortman met 6,5 uit 7, tweede werd Parsa Mohebbinezhad met 6 uit 7 en derde Janice Fu met 5 uit 7. Het volgende meisje won daardoor de beste meisjesprijs: Sarah-Joy Koorevaar van sc Messemaker (Gouda).


Ook in de oudste groep was het spannend. Na 7 ronden werd Louis Liu van PASCAL eerste met 6 uit 7 en Yiming Gores van de Klim-Op tweede met 5,5 uit 7. De derde prijs werd gewonnen door Lennart van den Bos van sc Messemaker met 5 uit 7. Het beste meisje was Manixia Wortman van de Klim-Op. In elke leeftijdscategorie is altijd een beste meisjesprijs om het meisjesschaak een impuls te geven. 


Alle deelnemers ontvingen na afloop een leuk standaardje ter herinnering.


Jan Sijbesma en Bep van Hoorn kunnen met hun vrijwilligers weer terugkijken op een erg geslaagd Klim-Op-Jeugdschaaktoernooi!
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten