Nancy van der Scheer is een van de kappers die meedoet aan de Haardonatie actie. Foto Annemarie van der Ploeg
Nancy van der Scheer is een van de kappers die meedoet aan de Haardonatie actie. Foto Annemarie van der Ploeg Foto: Annemarie van der Ploeg

Doneer je haar bij kapper Nancy!

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Nancy van der Scheer van Kapsalon La Nancy in Capelle is een van de kappers die meedoet met de tweede editie van de Haardonatie actie op 4 februari van 16.30 tot 21.30 uur in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Deze actie wordt voor de tweede keer georganiseerd door het Maasstad Ziekenhuis en Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker). Tijdens deze actie doneren mensen hun haar voor mensen die door chemotherapie hun haar verliezen.

Door Annemarie van der Ploeg

Nancy van der Scheer doet graag mee aan deze actie. “Ik had een advertentie gezien op de website van het Maasstad Ziekenhuis dat er op 4 februari een Haardonatie actie wordt georganiseerd. Het leek me interessant om hieraan deel te nemen en zo mee te helpen. Ook omdat er heel veel meisjes door chemotherapie kaal worden en ik in een kapsalon werk, waar het erom draait dat je haar goed zit en je mooi voor de dag komt. Ik probeer ook meiden, die hier in de salon komen en lang haar hebben, de optie te geven om haar te doneren. Ik wil er zelf na de actie ook mee verder gaan in mijn salon. Dus dan kunnen ze alsnog hier doneren. Ik moet 30 centimeter lengte kunnen afknippen. Dan kun je er bij hen nog een leuk kapsel van maken.”

Bijna drie jaar geleden doneerden 95 mensen in het Maasstad Ziekenhuis haar voor die mensen die tijdens de chemotherapie hun haar verliezen. De actie ontstond bij fysiotherapeut Heleen, die zag hoeveel pijn en verdriet haarverlies veroorzaakte bij mensen die door chemotherapie hun haar verloren. De grootse haardonatie actie in 2017 werd georganiseerd door Stichting OOK samen met het Maasstad Ziekenhuis.

Deborah Kuyvenhoven-van Geest, communicatieadviseur Maasstad Ziekenhuis, laat weten: “Er hebben zich al heel veel mensen aangemeld die hun haar komen doneren op deze avond. We hebben nog maar een paar plekjes vrij, dus als er nog mensen zijn die hun haar willen doneren dan kunnen ze zich snel opgeven. Ook hebben we meer dan 40 kappers die ons vrijwillig komen helpen op deze unieke avond.”

Ook doneren?

Meld je aan bij het Maasstad Ziekenhuis. Er zijn nog enkele plekjes voor de actie op 4 februari a.s. Kijk op https://www.maasstadziekenhuis.nl/evenementenkalender/haardonatie/ of op https://www.stichting-ook.nl/haardonatie-wereldkankerdag-ervaringverhaal-shanty-sterke/.

Wil je bij Kapsalon La Nancy doneren? Bel dan naar de salon, tel. 06 52328506.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20