Fans van deze Vlaamse grootheid kunnen hun hart ophalen want hij is vrijdag 10 januari te zien in het Isala Theater. (Foto: Liesa Servranckx)
Fans van deze Vlaamse grootheid kunnen hun hart ophalen want hij is vrijdag 10 januari te zien in het Isala Theater. (Foto: Liesa Servranckx)

Urbanus komt in januari naar het Isala Theater

Algemeen 44 keer gelezen

De Vlaamse grootheid Urbanus blies afgelopen zomer zeventig kaarsjes uit, maar heeft nog volop energie voor een theatertour. Met zijn nieuwe voorstelling ‘Lij kner ge sop’ komt hij vrijdag 10 januari naar het Isala Theater.

Door de redactie

Capelle - Het ziet ernaar uit dat het publiek precies krijgt waar het voor komt: een gemoedelijke avond vol absurde, volkse humor zoals alleen Urbanus die kan brengen. Mensen met een hang naar nostalgie kunnen hun hart ophalen want ook de liedjes van weleer komen aan bod.

Vanaf de jaren ‘70 geniet Urbanus grote faam in België, maar ook in ons land. Hoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden veel van zijn liedjes als Bakske vol met stro, Madammen met een bontjas en Poesje stoei grote hits.

Hij speelde hoofdrollen in succesvolle bioscoopfilms en afgelopen voorjaar kwam er voor het eerst een animatiefilm uit genaamd Urbanus, de vuilnisheld. Drie jaar lang toerde hij met een rockbandje langs Pinkpop en andere festivals.

Daarnaast is hij een productief scenarist van stripverhalen, zoals van zijn eigen vedettestrip. Hij wilde als kind striptekenaar worden, maar bleek zijn eindeloze fantasie ook goed kwijt te kunnen via sketches en liedjes. Zo werd hij zelf een stripfiguur op het podium: een klein onnozel mannetje in een rode broek.

Inmiddels is hij weer toe aan het knusse gevoel van het theater. In Lij kner ge sop ziet de bezoeker weer het personage Urbanus als het ondeugende kind. Naar eigen zeggen is hij namelijk, op de respectabele leeftijd van 70 jaar, in zijn hoofd nog steeds een 11-jarige. Absurde verhalen en gênante situaties wisselt hij af met een broos of naïef liedje. Dat het publiek na afloop opgeladen naar buiten gaat, staat vast. Vrijdag 10 januari 20:15 uur, de entree is 34,75 euro (CJP / 65+ 33,75 euro)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 6 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws gisteren
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55