Fans van deze Vlaamse grootheid kunnen hun hart ophalen want hij is vrijdag 10 januari te zien in het Isala Theater. (Foto: Liesa Servranckx)
Fans van deze Vlaamse grootheid kunnen hun hart ophalen want hij is vrijdag 10 januari te zien in het Isala Theater. (Foto: Liesa Servranckx) (Foto: )

Urbanus komt in januari naar het Isala Theater

  •   keer gelezen

De Vlaamse grootheid Urbanus blies afgelopen zomer zeventig kaarsjes uit, maar heeft nog volop energie voor een theatertour. Met zijn nieuwe voorstelling ‘Lij kner ge sop’ komt hij vrijdag 10 januari naar het Isala Theater.


Door de redactie

Capelle - Het ziet ernaar uit dat het publiek precies krijgt waar het voor komt: een gemoedelijke avond vol absurde, volkse humor zoals alleen Urbanus die kan brengen. Mensen met een hang naar nostalgie kunnen hun hart ophalen want ook de liedjes van weleer komen aan bod.

Vanaf de jaren ‘70 geniet Urbanus grote faam in België, maar ook in ons land. Hoewel hij vooral bekendstaat als komiek, werden veel van zijn liedjes als Bakske vol met stro, Madammen met een bontjas en Poesje stoei grote hits.

Hij speelde hoofdrollen in succesvolle bioscoopfilms en afgelopen voorjaar kwam er voor het eerst een animatiefilm uit genaamd Urbanus, de vuilnisheld. Drie jaar lang toerde hij met een rockbandje langs Pinkpop en andere festivals.

Daarnaast is hij een productief scenarist van stripverhalen, zoals van zijn eigen vedettestrip. Hij wilde als kind striptekenaar worden, maar bleek zijn eindeloze fantasie ook goed kwijt te kunnen via sketches en liedjes. Zo werd hij zelf een stripfiguur op het podium: een klein onnozel mannetje in een rode broek.

Inmiddels is hij weer toe aan het knusse gevoel van het theater. In Lij kner ge sop ziet de bezoeker weer het personage Urbanus als het ondeugende kind. Naar eigen zeggen is hij namelijk, op de respectabele leeftijd van 70 jaar, in zijn hoofd nog steeds een 11-jarige. Absurde verhalen en gênante situaties wisselt hij af met een broos of naïef liedje. Dat het publiek na afloop opgeladen naar buiten gaat, staat vast. Vrijdag 10 januari 20:15 uur, de entree is 34,75 euro (CJP / 65+ 33,75 euro)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten