VCN Heren 1
VCN Heren 1

Heren VCN zijn Dynamo II de baas

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Afgelopen zaterdag stond VCN 1 tegenover het Apeldoornse Dynamo. Dit team bezette voorafgaand aan de wedstrijd de 4e plek en liet goede vorm zien de laatste weken. De wedstrijd in Apeldoorn werd met 3-2 gewonnen door VCN. Een mooi affice dus, het was aan beide teams om dit ook waar te maken.

In een kolkende Oostgaarde bestond de starting seven uit Rogier van Leeuwen, Ralph Backer, Lucas Vroom, Daan Spijkers, Thomas Boerefijn, Robert Jansen en Sharif Gabriel.

De wedstrijd begon met een mooi niveau waar beide teams veel sideout maakten, aangevuld met een flinke portie strijd. Het was duidelijk dat de ploeg van Dynamo alles wilde geven en vochten voor elke bal. Met een ietwat hoge foutenlast aan VCN zijde aan het einde van de set kon Dynamo naar setwinst toelopen.

Niet voor het eerst dit seizoen keek de Capelse équipe tegen een 1-0 achterstand aan. Tijd voor Generaal Van Hal om een donderspeech te laten klinken. Wakker geschud door dit verbale geweld maakte Capelle in de tweede set niet dezelfde fout, en liep het uit naar een setwinst met 25-16.

In set 3 ging het wederom lang gelijk op. Het publiek werd beloond met een paar lange rallys waarin heel veel werd verdedigd. Een sterk blokkerende Lucas Vroom en Sharif Gabriël maakten het verschil voor de thuisploeg en zo werd er gewonnen met 27-25.

In het slotstuk kwam er wat zicht op een verrassing voor Dynamo. Lange tijd hadden ze de voorsprong, maar konden dit niet omzetten in setwinst. De routine aan Capelse zijde resulteerde in een aantal afgedwongen punten boven de 20. Robert Jansen serveerde de set en de winst binnen vanaf 24-23 met een directe score.

Hiermee is ook Dynamo II aan de zegekar gebonden. De voorsprong blijft 7 punten. Naar verluid is het K-woord nu meermaals gevallen op het gala van die avond. Komende week is er een weekend rust en de week erna zijn de Utrechtse studenten aan de beurt. Om 17.00 uur spelen we in de Hel van Protos te Utrecht, tot dan!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30