'Appie' Kaba voelt zich volledig thuis bij CVV Zwervers.
'Appie' Kaba voelt zich volledig thuis bij CVV Zwervers. Foto: JOHN WIJNTJES

Kaba: Snel rijzende ster van CVV Zwervers

8 feb, 10:23 Algemeen 3 keer gelezen

Capelle - In een seizoen waarin de lichtpuntjes voor CVV Zwervers op de vingers van één hand te tellen zijn, valt het spel van Abdoulaye Kaba in positieve zin op. De pas 18-jarige linksback speelt sterk en ontworstelt zich ogenschijnlijk aan de degradatiestress.

Door Jan J. Timmer

“Ik ben positief ingesteld”, glimlacht de jonge voetballer. “De situatie met Zwervers is zoals ie is. Daar kun je je druk om maken, maar veel beter is het om de ruggen te rechten en te blijven knokken voor de punten. Wie weet kunnen ons dan toch nog handhaven in de eerste klasse.

Afgelopen voorjaar werd ‘Appie’ (zoals hij door iedereen op sportpark Couwenhoek genoemd wordt) van de jeugd overgeheveld naar de seniorenselectie. “Ik was vorig seizoen nog eerstejaars A maar wilde heel graag hogerop”, vertelt de in Rotterdam-West woonachtige zoon van Guinese ouders. “Mijn wens heb ik kenbaar gemaakt aan elftalleider Rob Naaktgeboren en die besprak het vervolgens met hoofdtrainer Ben Spork. Die wilde het wel proberen en ik mocht een half jaar mee trainen. Dat ging zo goed dat de trainer me deze zomer definitief overhevelde naar Zwervers 1. Ik ben hem daar dankbaar voor. Ben Spork is sowieso een trainer onder wie ik graag voetbal. Jammer dat ie aan het eind van het seizoen vertrekt.” Ondanks de driegende degradatie heeft Appie Kaba aangegeven bij Zwervers te blijven voetballen. “Ik weet wat ik hoer heb en ken de club inmiddels op mijn duimpje”, zegt de ooit bij het Rotterdamse HWD begonnen voetballer. “Bovendien kan ik me hier nog voldoende ontwikkelen. Ik werk zoveel mogelijk aan mijn tekortkomingen. Zo kan mijn aanname beter en moet ik fysiek sterker worden. Om dat laatste te bereiken breng ik zoveel mogelijk vrije uren door in ‘de gym’. Uiteindelijk is het mijn droom om als voetballer zo goed te worden dat ik op televisie te zien ben. Dus minimaal tweede divisie. Of ik dat ga redden is vooral aan mij. Ik weet wat me te doen staat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Briljanten huwelijk voor het echtpaar Bachstein Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bijna 1900 euro opgehaald met Ronde van West Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste wijn uit Capelse stadswijngaard Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing ‘Leven met/na borstkanker’ bij inloophuis Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Column - Cancelt Capelle corona consequent? Algemeen gisteren
Afbeelding
Echtpaar Kien 60 jaar getrouwd Algemeen 17 aug, 10:00
Afbeelding
Schollevaartse Dreef gesloten tot vrijdag Algemeen 16 aug, 16:30