In januari kunnen jonge en oudere senioren zich aansluiten bij de groepen van Coachingpraktijk Muizer. Foto: Wendeline Oeij
In januari kunnen jonge en oudere senioren zich aansluiten bij de groepen van Coachingpraktijk Muizer. Foto: Wendeline Oeij Foto: Wendeline Oeij

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Algemeen 37 keer gelezen

Zing mee met koor BimBam

Capelle - In januari is er de mogelijkheid voor jonge en oudere senioren om aan te sluiten bij één van de groepen van Coachingpraktijk Muizer. Muziekcoach Wendeline Oeij zoekt voor zangkoor BimBam nieuwe leden, die houden van het Nederlandstalige lied. Zangkoor ‘XYZ en meer’ heeft nog voldoende ruimte om nieuwe zangeressen te verwelkomen. Dit koor zingt in diverse talen pop- en rocksongs. Bij muziekgroep Ons Muzikaal Onthaal ontbreekt iemand, die het ritme kan verzorgen met bongo of drum, ook zijn andere muzikanten welkom. Helemaal nieuw in 2020 is cabaretgroep ‘t Greis Cabret. Ook voor deze groep is er nog ruimte voor multi-talenten, die zang, muziek, toneel en humor kunnen brengen. Er is de mogelijkheid om een keer ter kennismaking mee te doen, vrijblijvend en gratis. Voor meer informatie kunt u terecht op www.muziekvoorsenioren.vpweb.nl of 06-47795665

Schoenpoetsen in De Picasso

Capelle - Zaterdag 11 januari 2020 worden er weer schoenen gepoetst in winkelcentrum ‘De Picasso Passage’. Vrijwilligers vanuit de Ontmoetingskerk verzorgen deze ludieke actie die bedoeld is als nieuwjaarswens aan het winkelend publiek. Hoogtepunt tijdens deze actie is de jaarlijkse uitreiking van de ‘Schollevaarse Kaars’, een eerbetoon aan een Schollevaarder die zich bijzonder heeft ingezet voor de wijk. Tevens zal Ans Hartnagel, wijkwethouder Schollevaar, haar nieuwjaarstoespraak houden. Dit zal beide plaats vinden rond de klok van 12.00 uur. De schoenpoetsactie zelf start om 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur.

Bridgetoernooi in Schollevaar

Capelle – Voor de 37e keer organiseert bridgeclub Schollevaar op zaterdag 1 februari het Open Schollevaartoernooi. Elk jaar is het open Schollevaartoernooi weer succesvol. “Natuurlijk gaat het om bridge. En wie wil er niet winnen. Maar we hebben ook oog voor gezelligheid. We bridgen niet alleen tegen, maar ook met elkaar”, vertelt Frans van der Hilst, voorzitter van bc. Schollevaar. Ook beginnende spelers zijn van harte welkom; zij spelen in een aparte lijn. “Onze gasten mogen weer op een gezellige middag met een mooie prijzentafel rekenen”. Het toernooi begint om 13.30 uur, zaal open om 13.00 uur, aan het Maria Danneelserf 20. Inschrijfgeld per paar bedraagt €22,50. Aanmelden via www.nbbclubsites.nl/club/5036 of hevangammeren@planet.nl, tel.06 365 53 026.

Lunchconcert in Pauluskerk

Capelle - Het vierde jaargetijdeconcert in de Pauluskerk, donderdag 16 januari, zal in winterse sfeer plaatsvinden: lekker warm, stevig wintersoepje, winterse beelden en klanken, glühweintje na. Opnieuw zullen twee toonkunstenaars een gevarieerd concert verzorgen: Aad van der Hoeven (orgel) en Kees Alers (dwarsfluit). Beiden van Rotterdamse makelij met internationale credits. Het concert start om 12:30 uur, inloop en lunch vanaf 11:45 uur. Toegang en lunch zijn gratis, na afloop deurcollecte. Locatie: kerk St. Paulus’ Bekering, Merellaan 352, Capelle aan den IJssel.

Anders met stress omgaan

Capelle - Volg een cursus yoga en meditatie bij een gediplomeerde docent yoga en meditatie met 35 jaar ervaring. De docent Frank is aangesloten de Vereniging Yogadocenten Nederland. De cursus wordt op maandag- en woensdagavond in HuisaandenIJssel, Dorpsstraat 84a, Capelle aan den IJssel. Voor meer informatie over de cursus: 06 40 25 47 69 of kijk op www.meditatieve-yoga.nl

Rijbewijs
laten keuren

Capelle - Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen bij Flex4You, Kanaalweg 33, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs op maandag 20 januari. Een afspraak maken met de arts kan via Regelzorg Rijbewijskeuringen. Telefonisch: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen: www.regelzorg.nl.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00. Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten, ondanks de coulanceregeling adviseert Regelzorg toch een gezondheidsverklaring te kopen minimaal 4 maanden voor einddatum van Uw rijbewijs. Deze regeling maakt het 75 plussers mogelijk om een jaar met een verlopen rijbewijs te rijden. Meer informatie over de regeling vindt u op:

www.regelzorg.nl

Roze in blauw met Elly Lust

Capelle - Kent u Elly Lust, de politieagent en tv persoonlijkheid? Zij was voorzitter van Roze in Blauw. Vrijdag 10 januari presenteert Roze in Blauw zich op de regenbooginloop in Wijkpunt Torenhof. Roze in Blauw is het LHBT+ netwerk van alle politie-eenheden en diensten van de politie. Deze teams zijn aanspreekpunt voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT) binnen én buiten de politie. Iedereen, lhbtqi+ en hetero, is welkom vanaf 19.00 uur.

Deze gezellige avond is gratis. De presentatie zal over de werkwijze van het team gaan en natuurlijk is er ook ruimte voor discussie of gesprek. Wijkpunt Torenhof heeft iedere 2e vrijdag van de maand een laagdrempelige regenbooginloop. “Vorig jaar zijn we gestart met de inloop en continueren deze in 2020.”

Wijkpunt Torenhof is gevestigd op Torenhof 1 in Capelle. Meer informatie via, tel. 010- 7515500.

Klaverjassen
in de Trefhoek

Capelle - Iedere dinsdagavond is er om 19.45 uur klaverjassen in de Trefhoek (Schermerhoek). Wie mee wil spelen kan gewoon binnenlopen. Er is geen lidmaatschap voor nodig en er wordt gespeeld voor waardebonnen te besteden bij AH. Bovendien is er een tombola met leuke prijsjes. “Bij ons is gezelligheid troef. Kom dus gewoon even langs of stuur een mail naar siebepieterdeboer@gmail.com.”

Mail de redactie: redactie.ijl@dpgmedia.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 12 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00