Afbeelding

Column Sophie Dijkgraaff: Succes!

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Gelukkig nieuwjaar! Ja, ik dacht het mag niet meer maar hup, ik knal deze wens er toch maar gelijk in. Het is namelijk zo dat volgens gedragsregels – ooit opgesteld maar door wie? – 6 januari echt dé dag is dat de kerstboom ruimte moet maken voor de prullaria die er normaal staan, de kerstkaarten de kliko ingaan en het nieuwjaarwensen gestaakt dient te worden. Ik ben sowieso tegen dit soort flauwekul regels. Een welgemeende wens is altijd welkom. Al is het juni. Of juli, of … enfin u begrijpt mijn punt.

Ik ga niet meedoen

Hoe waren uw dagen? Leuk genoeg om erop terug te kijken? Bent u nog heel na al het geknal? Ik hoop het. Mijn oud en nieuw verliep, zoals voorspeld, rustig. Lekker een avond voor de tv zonder oliebollen maar met allerlei ander lekkers. Weggespoeld met een drankje. Zonder alcohol. Niet dat ik mee ga doen aan de nieuwste trend van het prille jaar. Welnee. Ik drink niet dagelijks. Maar het lijkt erop dat het gros dat nu nog aan het: ‘wijnen!, wijnen!, wijnen! is, het goede voornemen heeft te gaan ontwijnen. Natuurlijk aangezwengeld door de media die een ontwijncursus en de themamaand: ‘Dry January’ onder de aandacht bracht. En dan maar hopen dat de rest van het jaar net zo droog verloopt. Goede voornemens zijn leuk, volhouden lastig.
Laat ik de ontwijners wat hoop geven. Mocht u falen, Nederland heeft sinds kort naast een afvalcoach (voor het lijnen niet voor het afval), jobcoach, loopbaancoach, lifecoach, mindfulnesscoach, interieurcoach, opruimcoach en weet ik wat er nog meer te coachen valt, ook een ontwijncoach. Eerlijk, ik heb ooit een jobcoach gehad met nul resultaat. Pas nadat ikzelf de regie over mijn leven hernam, kwam de zege. Natuurlijk is mijn misser geen garantie voor uw toekomst. Ik wens iedereen met een goed voornemen succes met het behalen van het beoogde doel. Met of zonder coach!

Meer lezen? Ga naar sophiedijkgraaff.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 20 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 20 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35