Proost!
Proost!

Eric op de fiets: Verdwaalde kerstboom en geen haast

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - IJssel en Lekstreek plaatst elke maand de reisnotities van Eric van der Kleij, oud-eigenaar van de inmiddels gesloopte lunchroom in winkelcentrum Koperwiek in Capelle aan den IJssel. Hoe is zijn kerst geweest in Thailand?

Maandag 2 december
Vandaag bij Ben en Kik vandaan gefietst richting Loei. Gestopt in Chiang Khan en de gehele route langs de Mehkong gefietst. In deze rivier is het waterpijl ongelooflijk laag, hier en daar komen ze water tekort. Uiteindelijk gefietst, totaal nu op .

Woensdag 4 december
Vandaag ga ik laat weg! Ook vandaag geen haast, maar moest wel weer de bergen in. Maar dat geeft dan altijd een hele mooie route. Wel 1100 hoogtemeters. Gestopt in de buurt van Dan Sai na .

Donderdag 5 december
De nachttemperatuur hoog in de bergen was 11 graden dus mijn slaapzak maar weer eens tevoorschijn gehaald. Een van mijn 3 tassen is volledig gevuld t.b.v. het slapen. Hierin zit de tent, de slaapzak, een matras en een kussen en hier sleep ik al maanden mee. Maar nu weet ik weer waarom en was ik er weer blij mee.

Maandag 9 december
Wakker geworden bij Manus en Thong in de buurt van Mae Wong. Hier blijf ik een paar dagen.

Vrijdag 13 december
Na het ontbijt afscheid genomen van Manus, Thong en de rest van de familie en weer met het fietsie op de weg.
En door de , het wordt nog wat......Vandaag gefietst tot Chum Saeng.

Zaterdag 14 december
Na ontbijt weg uit Chum Saeng en het ging lang goed. Hoewel, wind tegen en veel warmer als voorgaande dagen. Na vol de ‘bergen’ in en dat viel lelijk tegen. Na een kilometer of 7 sleuren, stoppen, opnieuw opstarten, besloot ik dat het beter was om maar te gaan liften. Mijn combinatie van , fiets, bagage en ik, kreeg ik niet meer soepel de berg op. Liften gaat snel hier! Fiets in de pick up en ik ernaast ook in de bak. Ik zei nog in mijn beste Thai’s, stop maar als je een resort of hotel ziet, maar hij vloog alles voorbij. Uiteindelijk na een kilometer of 40 stopte hij midden in een dorp, bij een hotelletje, wat ik uiteindelijk niet genomen heb. Hij had me over alle bergen gebracht....begreep ik later...bedankt daarvoor.

Maandag 16 december
Op het gemakkie onderweg naar Kaeng Khro. Daar ben ik uitgenodigd op een herdenkingsbijeenkomst van de overleden opa van Gerrit en zijn Thaise familie. Voor deze plechtigheid zijn ze allemaal overgekomen uit Nederland.
Met zijn allen gegeten en op tijd liggen in een resort waar ik 4 nachten zal verblijven.

Woensdag 18 december
Vandaag wordt ongeveer 100 dagen na het overlijden het feest gevierd van het leven. Hiervoor zijn zo’n 700 gasten uitgenodigd over meerdere dagen die ook allemaal komen eten. De muziek staat lekker voluit en het is de hele dag een komen en gaan van mensen. Als het dan 21.00 uur is er op het dorpsplein nog een podium met een band en artiesten die uiteindelijk tot 02.00 muziek maken en zingen en waar gefeest en gedanst word. Al met al een enorm spektakel en gewoon geweldig om eens meegemaakt te hebben. We vieren het leven.

Vrijdag 20 december
Het is tijd om afscheid te nemen van Gerrit en zijn familie en weer voorzichtig op het fietsie te stappen. Vandaag vertrokken uit Kaeng Khro, met een kleine omweg, en de hele dag bijna vlak gefietst. Aangekomen in Ban Nong Bua Khok.

Maandag 23 december
Vandaag onderweg naar Theo van den Baard in Pattaya met wie ik de kerstdagen zal doorbrengen lekker in het zonnetje.

Woensdag 25 december
Het is eerste kerstdag vandaag, maar op een verdwaalde kertstboom na is daar hier heel weinig van te merken. Aangezien ik onderweg ben naar Maleisië ben ik alvast een ticket gaan kopen voor de ferry van Pattaya naar Hua Hin voor mij en de fiets.

Vrijdag 27 december
Om 13.00 uur op de boot. Eerst nog ff nieuwe pasfoto’s laten maken en geld wisselen. Alles ging goed, lekkere vlakke zee. Na aankomst in Hua Hin nog 53km gefietst richting Chumphon.

Zondag 29 december
Laat weg, zo dicht bij de zee heb ik geen haast. Vandaag langs de zee fietsen naar Chumpong, maar het regent weer pijpenstelen en daar moet ik even aan wennen. Af en toe schuilen, maar het heeft geen zin, na een uurtje helemaal nat. In totaal gefietst, totaal nu op 19.204....

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 8 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 9 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35