Gevierd regisseur Martin Koolhoven deelt zijn passie en kennis graag met de bezoekers van het Isala Theater vrijdag 24 januari.
Gevierd regisseur Martin Koolhoven deelt zijn passie en kennis graag met de bezoekers van het Isala Theater vrijdag 24 januari.

Martin Koolhoven in Isala

Algemeen 40 keer gelezen

Iedere film-enthousiasteling kan bij het bijzondere theatercollege Klassiekers met Koolhoven zijn hart ophalen. Vrijdag 24 januari komt Martin Koolhoven, een van de meest succesvolle filmmakers van ons land, naar het Isala Theater om het publiek deelgenoot te maken van zijn liefde voor cinema. Dat doet hij aan de hand van scènes uit legendarische speelfilms door de jaren heen.

Capelle - Over regisseur en scenarist Martin Koolhoven (1969) wordt gezegd dat ‘er celluloid door zijn aderen stroomt’. Koolhoven verfilmt zowel eigen scenario’s als die van anderen.

Hij begon met kleine arthouse films en maakte later kaskrakers als Het schnitzelparadijs en Oorlogswinter. In 2016 beleefde hij zijn internationale debuut met de western Brimstone. De thriller won maar liefst zes Gouden Kalveren, onder meer voor beste film en beste regie en werd geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Venetië.

Martin is tevens bekend van zijn gastoptredens bij De wereld draait door en zijn eigen tv-programma De kijk van Koolhoven. Daarin heeft de kijker al kunnen meemaken hoe de regisseur op hartstochtelijke wijze zijn favoriete films bespreekt. Hij plaatst spraakmakende scènes in hun filmhistorische context en behandelt uiteenlopende genres.

Van The godfather tot Back to the future, van Ben Hur tot Once upon a time in America: Martin weet er alles van. Hij deelt zijn passie en kennis graag en dat is precies wat hij in het theater gaat doen. Het wordt een theatercollege zonder droge kritieken en academische verhandelingen, maar met enthousiaste betogen. Boeiend voor iedere filmfan dus, ook als u nog niet álle klassiekers gezien hebt.
 

Vrijdag 24 januari 20:15 uur, de entree is 24,75 euro (CJP / 65+ 23,75 euro)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 7 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 23 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31