Afbeelding

Laudame Financials VCN dames 1 verliest eerste competitiewedstrijd

Algemeen 28 keer gelezen

Wat een week was dit voor Laudame Financials VCN dames 1. Woensdag 15 januari streden ze nog tegen VC Sneek dames 1 voor een plekje in de finale van de nationale beker - deze wedstrijd werd overigens gewonnen door de dames met 3-2 - en zaterdag 18 januari mochten ze het in de reguliere competitie tegen de huidige nummer 1, VoCASA DS 1, opnemen.

Capelle - Beide teams waren gebrand om er een mooie wedstrijd van te maken. De teams hebben dit seizoen al vaker tegenover elkaar gestaan, dus ze kennen elkaars spel door en door.

Laudame Financials VCN DS 1 kwam de eerste set erg stroef uit de startblokken. De dames speelden erg afwachtend terwijl VoCASA er direct vol in ging. Het leek erg lastig om de knop weer om te zetten na de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag. De hele set hadden de dames uit Capelle eigenlijk weinig in te brengen tegen het spel van VoCASA. De eerste set werd daarom ook verloren met 25-13.

In de tweede set lukte het Laudame Financials VCN DS 1 nog steeds niet om de knop om te zetten. Het spel leek wel iets beter te worden, maar VoCASA was erg sterk in de verdediging, en de dames van Laudame Financials moesten vaak aanvallen om eindelijk een punt te scoren. VoCASA trok de tweede set ook naar zich toe (25-18), en zo kwamen de dames uit Capelle op een 0-2 achterstand.

Na de eerste twee sets moest er echt wat veranderen, anders zou de wedstrijd snel voorbij zijn. Er werd gewisseld aan het begin van de derde set. Dominique van der Lee kwam erin voor Laura Kerkhof en ook Louise Bijlsma deed haar intrede in het veld. Het spel kostte veel energie, maar Laudame Financials DS 1 vocht zich langzaam terug in het spel.

Elles Dambrink begon weer meer ruimte te krijgen om te scoren en ook Louise Bijlsma pakte een paar mooie punten mee. Er werden weer wat meer blokpunten gepakt en uiteindelijk werd de derde set met 25-22 gewonnen. In de vierde set werd dit spel goed doorgezet, en zo werd ook de vierde set op hun naam geschreven met een spannende setstand van 26-24.

Nu de vijfde set! Wat begon als een matige wedstrijd door wat afwachtend spel van de dames van Laudame Financials DS 1 eindigde het toch nog in een spannende strijd. Beide teams waren gebrand om deze set naar zich toe te trekken. VCN dames 1 begon de set met een voorsprong, echter vocht VoCASA zich terug in de set en halverwege pakten zij de voorsprong terug.

Er werd tot het einde van de vijfde set gevochten maar uiteindelijk trok VoCASA aan het langste eind en won de set met 15-10. Zij behouden daarmee hun eerste plek en namen 2 verdiende punten mee terug naar Nijmegen.

De eerste verloren wedstrijd van 2020 is helaas een feit... Deze week weer opladen voor de volgende wedstrijd. Zaterdag 25 januari staat SV Dynamo Apeldoorn op het programma. Dit belooft ook weer een spannende strijd te worden.