Dit is een geweldige kans om kennis te maken met de verschillende afdelingen van deze gezellige Capelse sportvereniging.
Dit is een geweldige kans om kennis te maken met de verschillende afdelingen van deze gezellige Capelse sportvereniging.

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Algemeen 35 keer gelezen

Open dag in zwembad

Capelle - Het jaar 2020 brengt voor ACZ een grote stap vooruit met het openen van het nieuwe zwembad in Capelle. Voordat het zover is starten ze op 2 februari van 14.30-16.30 uur met een open dag in Zwembad De Blinkert, Valeriusrondeel 700. Dit is een geweldige kans om kennis te maken met de verschillende afdelingen van deze gezellige Capelse sportvereniging. Een sportvereniging waar kinderen uit de hele regio Rijnmond komen sporten en die al vele Nederlands kampioenen heeft voortgebracht. Maak kennis met de wedstrijdzwemsport, het zo snel mogelijk afleggen van je favoriete afstand. Maak kennis met het synchroonzwemmen, voer de mooiste balletvormen uit in het water. Beide afdelingen voeren hun sport uit op topsport- als wel op recreatieniveau. De open dag van ACZ biedt iedereen, (veelal kinderen) de mogelijkheid te komen kijken of dit de sport is waarin hij/zij zich verder wil ontwikkelen en wellicht zelfs zal gaan uitblinken. Belangrijk voor deelname aan de open dag dat het kind beschikt over zwemdiploma A. De open dag zal dit jaar weer bestaan uit verschillende zwemonderdelen, waarbij het kind kennis maakt met de zwemsport. Ben je tussen de 5 en 12 jaar en heb je een A-diploma? Meld je dan aan voor de open dag! Voor Wedstrijd kan dat bij Bianca Luthart, tel. 06-20092551 of mail acz-capelle@outlook.com en voor Synchroon bij Nicole Tournier, tel. 06-81912745 of aczsynchro@gmail.com.

Presentatie
van boek

Capelle - In het kader van de ‘Maand van de Spiritualiteit’ geeft Elisabeth van der Meer op zaterdag 25 januari om 11.00 in de Bibliotheek aan het Stadsplein 39 een presentatie over haar boek ‘1, 2, 3 Daar gaan we…’. Het boek bevat een positieve visie op de transformerende veranderingen in onze moderne tijd, die zoveel mensen angst aanjagen. Met het opschrijven van de inzichten in de samenhang van dingen die de auteur in de loop van haar veelzijdige leven heeft gekregen, is dit unieke boek ontstaan. Een boek waarin de verbindingen tussen oude spirituele wijsheid en moderne ontwikkelingen een belangrijke plaats hebben. “Ik doe in dit boek mijn uiterste best om duidelijk te maken dat de heersende opinie over de onheilspellende toekomst van de wereld en de mensheid niet per se de ultieme waarheid is of wordt.’ aldus van der Meer. De presentatie is gratis toegankelijk, aanmelden vooraf is niet nodig.

Wandelingen

Capelle - Voor het komend seizoen hebben wij heeft Randstad Serie80 weer een 10-tal wandelingen voor uitgezet in de Winterserie. Er is voor iedereen die zin heeft om op een zaterdag te wandelen in de omgeving van de Randstad een leuke route. “Als u voor een uitdaging gaat is er een 25 km route maar voor wie dat net even te ver is, hebben wij ook een 15 km route! En omdat dit ons jubileumjaar is, dit is het 40-ste seizoen, zelfs een 40 km route op de laatste wandeldag in de serie! U wacht dan ook allen een leuke surprise na de wandeling. Onze zevende tocht in de serie start op 25 januari, vanuit de kantine van KCC, Capelseweg 37. Starten kan tussen 9.00 en 10.00 uur. Vanuit de start gaan we door het Schollebos en lopen we naar de Zevenhuizerplas. U loopt er een rondje omheen, dan een stukje door Nieuwerkerk a/d IJssel richting de golfbaan, door Hitlandbos en door het Schollebos weer terug. Een afwisselende tocht door natuur afgewisseld met bebouwing. Het startbureau van de andere tochten is te vinden via website www.rs80.nl. Meewandelen kost 3 euro!

Zing mee

Capelle - Popkoor GOLD is HET nieuwe seniorenpopkoor van het CVZI. Op de eerste repetitie verschenen 45 belangstellenden. Er wordt popmuziek gezongen uit voornamelijk de sixties and seventies. Gezelligheid staat voorop. Er zijn dan ook geen audities en iedereen kan meedoen. Saskia Groenenberg is de dirigente/ songcoach en heeft als zangeres en dirigente veel ervaring. Daarnaast is zij een prettig persoon, waarbij iedereen zich op zijn/ haar gemak zal voelen. De repetities van het koor zijn overdag, want popkoor Gold repeteert op de dinsdagen van 11.00 – 12.30 uur op het Charles Vermeer Zanginstituut, Fluiterlaan 400, Capelle aan den IJssel. Op 4 en 11 februari 2020 zijn er open repetities. Iedereen is welkom om vrijblijvend langs te komen, kennis te maken en gezellig mee te zingen! Er is ook tijd voor een kopje koffie/ thee. Meer informatie via info@charlesvermeer.nl of tel. 010- 4422599 of kijk op www.popkoorgold.nl.

Trainingen

Capelle - Capelse vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen voor weinig geld veel nieuwe kennis opdoen of oude bijspijkeren. Het Kenniscentrum van CapelleDoet heeft elke maand nieuwe lezingen, trainingen en workshops op het programma staan. Op maandag 3 februari is van 9.30 - 12.30 uur is Grenzen stellen. Duidelijk en respectvol de eigen grenzen aangeven, voorkomt dat een ander over die grenzen heengaat (deelname €15). Ook ‘Niet horen... maar luisteren’ is die dag van 14.00 tot 17.00 uur. Ontdek de kracht van luisteren in de communicatie (€15). Op dinsdag 4 februari is van 12.30 - 16.30 uur de gratis workshop Fondsenwerving. De fijne kneepjes van fondsenwerving over het indienen van een aanvraag en tips uit de praktijk. Aanmelden en meer informatie via www.capelledoet.nl/kenniscentrum/trainingen.

Jeugddienst

Capelle - Op zondagmorgen 26 januari is er in de Dorpskerk van een jeugddienst. Voorganger is Ds. G. van Manen. Het thema is: ‘Durf te kiezen’. De Dorpskerkband zal optreden. Aanvang: 10.00 uur. Toegang: gratis.

Antistress-les

Capelle - Schollevaarse kinderen kunnen bij KinderLab antistress-les volgen. Kinderen leren bijvoorbeeld wat stress is, wat hun stress geeft en hoe ze zich beter kunnen ontspannen. Ook zijn er oefeningen om piekergedachten stop te zetten. De lessen lopen het hele jaar door. Per blok van vier lessen kunnen zes kinderen meedoen. Het eerste blok start op donderdag 30 januari en loopt tot en met 20 februari. De lessen zijn van 15.30 tot 16.30 uur in het KinderLab, Louvre 1. Aanmelden kan via www.welzijncapelle.nu/kinderlab of kinderlab@welzijncapelle.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 6 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws gisteren
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06