Afbeelding
Foto: Jan Kok

Capelse ondernemers gaan voor hergebruik

Algemeen 36 keer gelezen

Deze week zijn negen Capelse bedrijven gestart met de Circulair Ondernemen Challenge. Met deze Challenge gaan de bedrijven elkaar helpen om zo bewust mogelijk om te gaan met grondstoffen en dus het milieu. Het is een initiatief van de Rabobank in samenwerking met KPMG en de gemeente Capelle aan den IJssel.

Capelle - De kick off van de Challenge vond plaats op vrijdag 17 januari. Negen Capelse bedrijven lieten zich daar inspireren door de succesvolle voorbeelden. Bij circulair ondernemen bestaat er zo min mogelijk afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt.

Leefbare wereld

De Challenge is erop gericht om bedrijven te helpen zo verstandig mogelijk om te gaan met grondstoffen. Op die manier kunnen bedrijven en organisaties een belangrijke bijdrage leveren aan een leefbare wereld, maar ook elkaar helpen. Ondernemers zijn vaak van elkaar afhankelijk. Het afval van bijvoorbeeld het ene bedrijf kan als grondstof worden gebruikt door een ander bedrijf.

De deelnemende bedrijven aan de Capelse Circulair Challenge: IJsselland Ziekenhuis, Lingsveld Coffee Concepts, Isala Theater, Van Steensel Assurantiën, Compair Airconditioning, Golfclub Capelle, Pro Management, De Haij & van der Wende Advocaten, en Gemeente Capelle aan den IJssel. Inschrijven is nog mogelijk.

Circulair ondernemen

In de circulaire economie worden gebruikte producten verwerkt tot nieuwe grondstoffen, waardoor afval niet langer bestaat en minder natuurlijke grondstoffen worden gebruikt.

Circulair ondernemen richt zich niet alleen op de afvalstroom, maar ook op het inkopen van materialen, of het ontwerpen van producten of diensten.

Programma 

In het Programma Duurzaamheid 2019-2022 staan de uitdagingen en doelen van de gemeente Capelle aan den IJssel op het gebied van circulaire economie.

Het gaat daarbij niet alleen om inkoop, hergebruik en afvalscheiding, maar ook het voorlichten en ondersteunen van bewoners en bedrijven. Om die reden draagt de gemeente financieel bij aan de Circulair Ondernemen Challenge en doet zij mee als deelnemer.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15