Afbeelding

Amber voor één dag de baas in de kinderopvang

Algemeen 29 keer gelezen

Capelle - Hoe zou het zijn om écht de baas te zijn? Dat heeft Amber van 13 jaar op donderdag 23 januari uitgezocht. Zij nam voor één dag het stokje over van directeur Annemiek de Jong en was die dag verantwoordelijk voor IJsselkids Kinderopvang. “De overgang van de basisschool naar de middelbare school moet makkelijker”, aldus Amber.

Na een ontbijt, rondleiding en brainstorm, presenteerde Amber, samen met andere jonge bazen ideeën over hoe de overgang van de basisschool naar de middelbare school makkelijker kan. “We kunnen op de buitenschoolse opvang als uitje naar de middelbare school”, was één van de ideeën. Amber vertelde ook dat een BSO voor de eerste en tweede klas van de middelbare school ook een goed idee zou kunnen zijn. “Je kunt dan huiswerkbegeleiding aanbieden en zorgen dat elke leerling voldoendes haalt!”

De Baas van Morgen

“Het project Baas van Morgen van JINC sluit naadloos aan op de waarden van IJsselkids: stimuleren tot groei en investeren in de eigen kracht van jong en oud”, zegt Annemiek de Jong, directeur. De organisatie heeft jongerenparticipatie hoog in het vaandel staan. “Kinderen leren door te doen. Meedenken, onderhandelen, met elkaar overleggen en meebeslissen zijn vaardigheden die nodig zijn voor je toekomst en bijdragen aan je talentontwikkeling. Aspecten die de groei van ieder kind bevorderen en goed zijn voor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde!” En IJsselkids leerde zelf ook van Amber. “Een frisse kijk van deze jonge talenten geeft ons nieuwe inzichten in de branche.”

Over IJsselkids

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.


Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

JINC

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden zij voor een maatschappij waarin achtergrond niet bepalend is voor de toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen de kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren 200 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 6 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws gisteren
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55