Dit groepje enthousiaste wandelaars doet mee met de wandelactiviteit van Inloophuis De IJssel. Foto: Jan van der Arend
Dit groepje enthousiaste wandelaars doet mee met de wandelactiviteit van Inloophuis De IJssel. Foto: Jan van der Arend

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Algemeen 61 keer gelezen

Hulp voor mantelzorger

Capelle - Wist u dat thuisinzet-vrijwilligers van hospice IJsselOever een paar uur per week met liefde de mantelzorger verlichten? Als mantelzorger bent u intensief betrokken bij de laatste levensfase van uw naaste. Aandacht voor uzelf is ook heel belangrijk. Weet dat u een beroep kunt doen op hospice IJsselOever voor een thuisinzet-vrijwilliger die in alle rust aanwezig is. Hij of zij kan een kopje thee zetten voor uw naaste, de wijkverpleegkundige binnenlaten, helpen bij naar het toilet gaan, samen tv kijken of voorlezen uit de krant. De wens van uw naaste is leidend. Meer weten? Mail naar info@hospiceijsseloever.nl of kijk op www.hospiceijsseloever.nl

De kracht van tegenslag

Capelle - Woensdag 5 februari start de cursus ‘De kracht van de tegenslag’ in het Centrum Dynamis (Schollevaar). Bestemd voor een ieder die beter met tegenslagen om wil leren gaan, of ze nu klein of groot zijn. Als een tegenslag is uitgewerkt kan er een kracht tevoorschijn zijn gekomen! Iedere woensdagavond van 19.30 - 21.00 uur (5 keer) in de vriendelijke sfeer van: Centrum Dynamis, Floris Burgwal 194. De cursus wordt gegeven door Marianne Best, verpleegkundige en pedagogisch medewerker en wordt gratis aangeboden.

Bewoners bijeenkomst

Capelle - De gebiedsregisseur en Wijk Overleg Platform Oostgaarde houden een informatieve bewonersbijeenkomst in Zadkine College, Dakotaweg 71 op 5 februari vanaf 19.30. Dit om de buurt bij te praten over de ontwikkelingen en plannen in Capelle en met name de wijk Oostgaarde. Op het programma staan de onderwerpen: energiecoach, Huis van de Wijk Oostgaarde, Speel-o-theek Berendbotje en Muzikaal intermezzo. De bijeenkomst wordt afgesloten met een drankje en hapje. “Met deze informatieve avonden willen we Oostgaarde op een laagdrempelige manier bijpraten over wat er speelt in onze wijk en waar wij als WOP aan bij kunnen dragen voor een prettige en veilige samenleving.”

Stijldansen in Schollevaar

Capelle - Van dansen word je vrolijk en fit. Maar ja, wat als je geen danspartner hebt? Dan is er in Schollevaar gelukkig de cursus Solo stijldansen. Vanaf woensdag 12 februari geeft dansinstructeur Serena Goedkoop weer een cursus Solo stijldansen voor senioren. De individuele deelnemers leren verschillende dansvormen. Zónder danspartner dus. Tijdens de cursus gaan de cursisten aan de slag met de danspassen voor de dames en voor de heren. Solo stijldansen is in Capels Multicultureel Centrum, Huis van de Wijk Schollevaar (Picasso, Stationsplein 20). De lessen vinden plaats op de woensdagen van 15.15 uur tot 16.15 uur. De kosten voor zes bijeenkomsten zijn € 12 per persoon (inclusief koffie of thee), te voldoen bij aanvang. Aanmelden voor Solo stijldansen kan bij Sija Admiraal van de Werkgroep Anders Ouder Worden via 010 - 451 69 67 (na 17.00 uur).

Thema-avond hersenletsel

Capelle - Op donderdag 30 januari organiseert het Praatatelier een thema-avond. Het thema is ‘Wat geeft je een gevoel van voldoening na hersenletsel?’. De avond is bedoeld voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun partner/ mantelzorger. Nadat iemand wordt geconfronteerd met hersenletsel verandert er veel. Kan je je oude hobby of werk nog uitoefenen of moet je op zoek naar iets nieuws? Hoe krijg je weer een gevoel van voldoening? Wat geeft en wat kost je energie? Op deze avond doe je ideeën op voor activiteiten en het (aangepast) uitvoeren van hobby’s. De avond wordt gehouden op donderdag 30 januari van 19.30-21.30, Hersenletsel- Afasiecentrum, Linie 5a in Capelle aan den IJssel. Graag even aanmelden via info@praatatelier.nl of 010 - 442 53 61. Meer informatie via: www.zellingen.nl

Open dag

Capelle - Het jaar 2020 brengt voor ACZ een grote stap vooruit met het openen van het nieuwe zwembad in Capelle. Voordat het zover is starten ze op 2 februari van 14.30-16.30 uur met een open dag in Zwembad De Blinkert, Valeriusrondeel 700. Dit is een geweldige kans om kennis te maken met de verschillende afdelingen van deze gezellige Capelse sportvereniging zoals wedstrijdzwemsport en synchroonzwemmen. Ben je tussen de 5 en 12 jaar en heb je een A-diploma? Meld je dan aan voor de open dag! Voor Wedstrijd kan dat bij Bianca Luthart, tel. 06-20092551 of mail acz-capelle@outlook.com en voor Synchroon bij Nicole Tournier, tel. 06-81912745 of aczsynchro@gmail.com.

Popkoor Gold

Capelle - Popkoor Gold, het nieuwe seniorenpopkoor van het CVZI dat popmuziek uit de sixties and seventies zingt houdt open repetitie op 4 en 11 februari. Iedereen is welkom om vrijblijvend langs te komen, kennis te maken en gezellig mee te zingen! Gezelligheid staat voorop. Saskia Groenenberg is de dirigente/ songcoach en heeft als zangeres en dirigente veel ervaring.De repetities van het koor zijn overdag, want popkoor Gold repeteert op de dinsdagen van 11.00 – 12.30 uur op het Charles Vermeer Zanginstituut, Fluiterlaan 400, Capelle aan den IJssel. Er is ook tijd voor een kopje koffie/ thee. Meer informatie via info@charlesvermeer.nl of tel. 010- 4422599 of kijk op www.popkoorgold.nl.

Trainingen

Capelle - Het Kenniscentrum van CapelleDoet heeft elke maand nieuwe lezingen, trainingen en workshops op het programma staan voor vrijwilligers. Op maandag 3 februari is van 9.30 - 12.30 uur Grenzen stellen. Duidelijk en respectvol de eigen grenzen aangeven, voorkomt dat een ander over die grenzen heengaat (deelname €15). Ook ‘Niet horen... maar luisteren’ is die dag van 14.00 tot 17.00 uur. Ontdek de kracht van luisteren in de communicatie (€15). Op dinsdag 4 februari is van 12.30 - 16.30 uur de gratis workshop Fondsenwerving. De fijne kneepjes van fondsenwerving over het indienen van een aanvraag en tips uit de praktijk. Aanmelden en meer informatie via www.capelledoet.nl/kenniscentrum/trainingen.

redactie.ijl@dpgmedia.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws gisteren
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00