Maureen Weernekers in training. Een spannende seizoensfinnale wacht. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Maureen Weernekers in training. Een spannende seizoensfinnale wacht. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

VCN-vrouwen breken records: ‘Bekerfinale? Het lijkt wel een droom!’

Algemeen 32 keer gelezen

Capelle - Met het eerste team van Laudame Financials/VCN is Maureen Weernekers bezig aan een droomseizoen, waarbij de Capelse volleybalsters niet alleen aan kop staan van de Topdivisie, maar ook de finale van het nationale bekertoernooi bereikt hebben.

Door Jan J. Timmer

“Het lijkt op een sprookje”, glimlacht de ervaren passer-loper. “Dat we in de competitie hoge ogen konden gooien hadden we vooraf al voorzien. Binnen het team waren we het de voorbije zomer al eens over het doel: een plek in de top 3. Nu we aan kop staan willen we meer: het kampioenschap. Ons bekersucces is een ander verhaal. Toen we in de kwart-finale Eredivisie-koploper Eurosped troffen leek dat het eindstation. Maar niets bleek minder waar! We speelden onbevangen én goed. Een 3-0 overwinning was de beloning. In de halve finale wonnen we ook van VC Sneek. Na een 0-2 achterstand werd het 3-2. We openden nerveus en kwamen aanvankelijk niet aan de bak. Vervolgens gingen we ‘alles of niets’ spelen en denderden we, met geweldige steun van ons publiek, over deze tegenstander heen. Tja, en nu wacht Sliedrecht Sport in de finale op 16 februari in Den Bosch! Het lijkt wel een droom. Ook in dat duel gaan we onze huid duur verkopen. We hebben een team dat eredivisieploegen kan verslaan, weten we inmiddels. Hopelijk kunnen we dat ook in de eindstrijd waarmaken.” Hoe trots VCN ook is op het bereiken van de bekerfinale, in Capelle wordt nog meer belang gehecht aan het binnenhalen van het kampioenschap. Dat immers levert direct toegang op tot de Eredivisie. “Het is zaak om gefocust te blijven”, zegt Weernekers (29). “We hebben een fitte en brede selectie die dat kán, weten dat we op elkaar kunnen vertrouwen. De kern van ons team is al een flink aantal jaren bij elkaar. Dát is ons voordeel ten opzichte van veel andere ploegen. En wat die bekerfinale betreft: Het is fantastisch dat we dat hebben mogen bereiken. Zoiets maak je misschien maar één keer mee in je leven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20