Afbeelding
Foto: Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven regio Capelle aan den IJssel bestaat 10 jaar

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Stichting Vier het Leven bestaat dit jaar 15 jaar. Een lokaal initiatief dat is uitgegroeid tot een landelijke organisatie die sociaal culturele arrangementen verzorgt voor duizenden ouderen door heel Nederland. In de regio Capelle aan den IJssel bestaat Vier het Leven 10 jaar. Het initiatief is destijds enthousiast ontvangen door zowel de ouderen als professionals en wordt inmiddels gedragen door ruim 20 vrijwilligers. De afgelopen jaren hebben we vele mooie culturele activiteiten mogen verzorgen voor onze gasten. Sinds de start in Capelle aan den IJssel hebben we ruim 3400 aanmeldingen van ouderen mogen ontvangen. Graag willen wij iedereen bedanken die dit samen met ons mogelijk heeft gemaakt. Vrijwillige locatiecoördinator Anke vertelt over haar ervaringen en legt uit wat Vier het Leven nou zo bijzonder maakt. Laat u inspireren en wellicht wilt u net als Anke Vier het Leven Capelle aan den IJssel verder op de kaart zetten.


Samen uit, samen genieten
Door de medewerking van vrijwilligers laat Vier het Leven ouderen genieten van culturele activiteiten, zoals een bezoek aan een theater, concert, bioscoop of musea. De ouderen worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten genieten zij van een mooie middag/avond uit. Na afloop van het uitje worden de deelnemers weer veilig thuis gebracht.


Locatiecoördinator aan het woord
Anke: ‘Toen ik 10 jaar geleden hoorde van Vier het Leven, heb ik mij aangemeld als vrijwilliger. Toen ik de eerste keer een gast mocht begeleiden, voelde dat als een feestje. Deze mensen blij maken, die graag weer eens uit willen gaan maar dit niet meer alleen willen of kunnen, dat is fantastisch om te mogen doen. Alle gasten hebben een verhaal, een verleden. Elke keer krijg je een lach, een knuffel, warmte van de mensen die je mag begeleiden.’ Samen met Marijke stuurt Anke het team vrijwillige begeleiders aan, maakt de vrijwilligersplanning en de draaiboeken van alle uitjes en heeft contact met de regiocoördinator en de theaters: ‘Deze vrijwillige functie kan ik vanuit huis uitvoeren, gemiddeld ben ik er zo’n 4 tot 6 uur per week mee bezig. Ik kan zelf mijn tijd indelen, dat is heel prettig.’

Vacature locatiecoördinator
Na 10 jaar stoppen Anke en Marijke als vrijwillige locatiecoördinatoren. Zij hebben het altijd met veel plezier gedaan en blijven ook zeker nog als vrijwilliger de gasten begeleiden. Hun nieuwe collega locatiecoördinator Sian zoekt nu een nieuwe collega coördinator voor Capelle aan den IJssel.

Lijkt het u leuk om samen met Sian aan de slag te gaan? Woont u in Capelle aan den IJssel of in de omgeving, heeft u een computer, kunt u goed plannen, vindt u organiseren leuk en wilt u ouderen graag een mooie middag/avond bezorgen? Dan zoeken we u!

Kijk op www.4hetleven.nl voor de volledige functieomschrijving.

Meer informatie
Voor meer informatie over Vier het Leven kunt u bellen met 035 - 24 51 56 of kijk op www.4hetleven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 6 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws gisteren
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55