Meer (Taal) kans met Taalcoaching

  •   keer gelezen

Capelle - Stichting Taalcoaching Capelle en TAALkans, aanbieder van inburgeringscursussen, gaan samenwerken aan het versterken van de taalvaardigheid van hun leerlingen.


Eef van der Most (voorzitter van TAALkans) en Monique de Laat (bestuurslid Taalcoaching Capelle) lichten het waarom van deze samenwerking toe. Eef: “TAALkans is een school die bij uitstek succesvol is door het werken met kleine groepjes en veel individuele aandacht voor de leerlingen. De samenwerking met Taalcoaching betekent dat naast de eigen inzet van onze docenten onze leerlingen extra aandacht krijgen van de vrijwilligers van Taalcoaching, dat is winst voor iedereen”. Monique: “Taalcoaching Capelle beschikt op dit moment over 120 enthousiaste vrijwilligers. Midden vorig jaar ontstond het idee om naast ons 1 op 1 aanbod onze leerlingen ook de mogelijkheid te bieden om mee te doen in conversatiegroepjes. Dit betekende een forse uitbreiding van onze reeds bestaande conversatiegroepen. Een peiling onder onze vrijwilligers leverde zo’n 25 reacties op van taalcoaches die met groepen wilden gaan werken. TAALkans reageerde direct positief op ons voorstel om te gaan samenwerken.”

Afgelopen dinsdag 28 januari is de eerste nieuwe conversatiegroep met 8 leerlingen en 2 vrijwillige taalcoaches van start gegaan op Hollandsch Diep 1A (de leslocatie van TAALkans). Een ervaren vrijwilliger van Taalcoaching, voormalig NT2 docent, begeleidt deze taalcoaches.

Tegelijkertijd zijn er 6 leerlingen van TAALkans die gebruik gaan maken van het combi-aanbod van Taalcoaching (dus zowel 1 op 1 als in groepsverband). Monique de Laat benadrukt dat op deze manier, heel laagdrempelig, taalvragers geholpen worden die anders misschien buiten beeld waren gebleven. ”Komende tijd gaan we met meer scholen (taal- en basisscholen) in gesprek om samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.” Eef spreekt de hoop uit dat er in de toekomst meer leerlingen van Taalcoaching die nog moeten inburgeren, gebruik gaan maken van de mogelijkheden die TAALkans biedt.

Op de foto overhandigt Monique de Laat als welkomstcadeautje en dank voor de gastvrijheid van TAALkans, een tas met koffie- en theeproducten aan Eef van der Most.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan