Foto:

Restaurant Irodion Capelle wint prijs Beste Griek én internationale award

  •   keer gelezen

Capelle - Grieks specialiteitenrestaurant Irodion in Capelle aan den IJssel is uitgeroepen tot “Beste Griek 2020’ door Griekenland Magazine. Daarnaast won het restaurant van Kostas en Wicky Christodoulou een internationale Gold Award voor ‘Authentic Taste of Greece’ van de Griekse organisatie Greek Taste Beyond Borders. Het is de kroon op het werk na de grootscheepse verbouwing van Irodion ruim twee jaar geleden en het verbeteren van het culinaire niveau. De prijs voor Beste Griek wordt 20 maart uitgereikt in aanwezigheid van burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel.


Het is de tweede keer dat restaurant Irodion door Griekenland Magazine wordt uitgeroepen tot beste Griekse restaurant. Ook in 2016 ging de prijs naar het restaurant van Kostas en Wicky Christodoulou.

Nadat lezers in België en Nederland hun favoriete Griekse restaurant mochten nomineren, kwam Irodion via de longlist en na een positief jurybezoek op de shortlist. Na stemming door de lezers van het magazine bleek dat Irodion met ruim 36% van de stemmen de titel De Beste Griek gewonnen had.

Nieuwe inrichting en verhoging culinaire niveau

Eigenaar Kostas Christodoulou: “De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om het culinaire niveau te verhogen, onder meer door Griekse topchefs gerechten te laten ontwikkelen en om verse producten van de allerbeste kwaliteit te gebruiken. Sinds de verbouwing ruim twee jaar geleden heeft het restaurant een moderne look met een warme sfeer en dat trekt ook een ander, jonger publiek aan. Verder organiseren we regelmatig culinaire evenementen en wijnproeverijen. We zijn er trots op dat onze inspanningen zo worden gewaardeerd en we zijn heel blij met beide prijzen.
Op 20 maart om 17.00 uur krijgen we de prijs voor De Beste Griek uitgereikt, in aanwezigheid van burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel. Dat vieren we feestelijk met een hapje, drankje, Griekse live muziek en een Griekse dansgroep. Al onze gasten zijn tussen 16.00 en 17.30 uur welkom om het mee te beleven.”


Award voor moderne kookstijl en authentieke smaken

De Gold Award ‘Authentic Taste of Greece 2020’ is een internationale prijs die wordt uitgeloofd door de Griekse organisatie Greek Taste Beyond Borders (GTBB). De prijs is bestemd voor bedrijven buiten Griekenland die Griekse authentieke smaken en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De organisatie roemt de combinatie van moderne kookstijl met authentieke smaken die gebaseerd zijn op Griekse tradities, en het enthousiasme waarmee Irodion de gerechten serveert. De award zal op 6 april 2020 aan het echtpaar Christodoulou worden uitgereikt op de conferentie van de GTBB in Athene.

Feestelijk menu

Irodion viert de successen met een speciaal viergangenmenu met authentieke gerechten voor de feestprijs van € 29,50. Het menu wordt de hele maand februari 2020 geserveerd van maandag tot en met donderdag.

Over restaurant Irodion Capelle aan den IJssel

Irodion is een Grieks specialiteitenrestaurant in winkelcentrum De Terp in Capelle aan den IJssel bij Rotterdam. Eigenaren Kostas en Wicky Christodoulou serveren hier sinds 2008 de authentieke Griekse keuken in een modern jasje. Irodion onderscheidt zich door het gebruik van verse producten van de allerbeste kwaliteit, gepresenteerd op smaakvol servies en een hartelijke Griekse bediening. De wijnkaart bevat grotendeels Griekse kwaliteitswijnen, iets wat voor Griekse restaurants in Nederland uitzonderlijk is. Het restaurant is in het najaar van 2017 verbouwd en heeft een moderne look gekregen, gecombineerd met de warme sfeer van Griekenland.

Irodion behaalde in 2009 een vijfde plaats in de restaurantrecensierubriek de Gouden Pollepel van het Algemeen Dagblad Rotterdam en werd in 2016 en 2020 uitgeroepen tot ‘Beste Griek’ door Griekenland Magazine. In 2020 wint het restaurant de Gold Award ‘Authentic Taste of Greece’ van de Griekse organisatie Greek Taste Beyond Borders.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan