Logo ijsselenlekstreek.nl


Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft zich gespecialiseerd in het bieden van specialistische zorg en de juiste voorzieningen voor ouderen.
Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft zich gespecialiseerd in het bieden van specialistische zorg en de juiste voorzieningen voor ouderen. (Foto: IJsselland Ziekenhuis)

Zorg voor kwetsbare ouderen in IJsselland Ziekenhuis

Capelle aan den IJssel - We worden tegenwoordig steeds ouder. Ouderen hebben vaak een of meer chronische aandoeningen tegelijk en zijn daardoor extra kwetsbaar. En dat vraagt om specifieke aandacht en zorg.

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft zich gespecialiseerd in het bieden van specialistische zorg en de juiste voorzieningen voor ouderen. Wij doen dit vanzelfsprekend samen met de partners in uw zorg, zoals uw huisarts, mantelzorgers, thuiszorg en andere zorgverleners.

Dit begint bij de voordeur: bij een (spoed)opname in ons ziekenhuis letten we goed op risico's, zodat problemen worden voorkomen. We kijken of u tijdens de ziekenhuisopname misschien baat heeft bij ondersteuning vanuit het specialistisch ouderenteam: het geriatrieteam.

Hoe gaat het na uw ziekenhuisopname verder? Wij kunnen ons voorstellen dat u zich daar van te voren zorgen over maakt. Al tijdens uw opname in het ziekenhuis praten we daar samen over. We vragen al aan het begin van uw opname wat u straks zelf kunt en of er familieleden, buren of vrienden zijn die u kunnen helpen.
Wanneer thuis meer zorg nodig is, of wanneer u ergens anders moet herstellen, dan regelen we dit vanuit het ziekenhuis. Wij kunnen u ook in contact brengen met een welzijnsorganisatie en als dat nodig is kan de 'Zorgbrug' voor kwetsbare ouderen worden ingezet.

Dhr. Groothuis: "In het ziekenhuis had ik al een gesprek samen met de afdelingsverpleegkundige en de wijkverpleegkundige. Diezelfde wijkverpleegkundige kwam daarna thuis weer op bezoek. Dat was vertrouwd en het was fijn dat ze alle medicijnen met ons nog een keer kon doornemen."

Meer berichten


Shopbox