Logo ijsselenlekstreek.nl


Truus en Wim Lamping zijn enthousiaste organisatoren van de rommelmarkt in de Nieuwe Westerkerk. (Foto: Margriet van Dam)
Truus en Wim Lamping zijn enthousiaste organisatoren van de rommelmarkt in de Nieuwe Westerkerk. (Foto: Margriet van Dam) (Foto: Margriet van Dam)

Rommelmarkt voor nieuw hospice in Capelle

Capelle - De Nieuwe Westerkerk organiseert op 27 en 28 oktober de jaarlijkse rommelmarkt met dit jaar als doel het nieuwe hospice in Capelle. Wim en Truus Lamping zitten al jaren in de verkoopcommissie.

Door Margriet van Dam

"We hebben oliebollen, patat en snacks, een rommelmarkt, een koffiehoek, bloemen en planten, groente en fruit, enveloppentrekken en een speelhoek voor de kinderen", begint Wim Lamping op te noemen. "En we hadden 'de boom'. Dat was echt een begrip. Dit was een heel groot bord met daarop een boom geschilderd. Daar zaten haakjes aan. Aan de haakjes hingen bordjes in de vorm van appeltjes met nummers en die kon je kopen. Maar die appeltjes gingen steeds kapot. Nu hebben we plankjes van de bingo en wordt er een balletje gedraaid."

"We zijn nog van de oude stempel", zegt zijn vrouw Truus lachend. "We bieden in deze loterij een hoofdprijs en kleinere prijzen aan", vertelt Wim verder. "Ook hebben we kinderrondes. We gebruiken voor de loterij nu nog een bingomolen, maar jongere mensen hebben daar andere ideeën voor. Zij zouden daarvoor de computer pakken. Het maakt me niet uit als het volgende jaren anders zou gaan, hoor." "Vroeger hadden we ook een springkussen", zegt Truus. "Daar hebben we nu helaas geen ruimte meer voor. Verder kunnen mensen kijken naar boeken, antiek en er worden creatieve dingetjes verkocht. Ook verkopen we kaas, advocaat en stoofpeertjes."

Deze gezellige rommelmarkt is te bezoeken op vrijdag 27 oktober van 19.00 uur tot 21.30 uur en zaterdag 28 oktober van 09.30 uur tot 15.00 uur aan het Valeriusrondeel 670. Op zaterdagmiddag verloot de organisatie zelfs nog een fiets.

IJsselOever

De opbrengst van de twee verkoopdagen gaat voor een deel naar het nieuwe hospice in Capelle, IJsselOever, dat een plek heeft gekregen in De Vijverhof. Dit zal waarschijnlijk binnenkort worden geopend. "Een deel van de opbrengst gaat altijd naar een goed doel", legt Truus Lamping uit. "We hebben eerder gegeven aan onder andere het Leger des Heils, de Voedselbank, de Pallieterburght. Nu vonden we het hospice een mooi doel, omdat het voor de Capellenaren is. Het wordt allemaal door vrijwilligers gedaan. Daarnaast gaan we als kerk verbouwen. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de uitbouw."

Vorig jaar was de rommelmarkt heel druk bezocht. "Vrijdagavond was het zelfs angstig druk", zegt Truus Lamping. "Zoveel mensen tegelijk hebben we nog nooit gehad." De markt heeft toen zo rond de 12.000 euro opgebracht.

Meer berichten


Shopbox