Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

Vaarwegen beter bediend

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle/Krimpen - Vanaf 31 januari is het bedieningsregime voor de belangrijke Algerasluis in de Hollandse IJssel verruimd. Binnenvaartschepen hoeven zich nu nog maar twee uur van te voren aan te melden in plaats van de gebruikelijke vier uur. Onlangs is ook de bediening op de Brabantse kanalen al verruimd. Hiermee wordt de binnenvaart efficiënter en betrouwbaarder voor handels- en productiebedrijven.

Door de verruiming van de bediening van de Algerasluis hebben handels- en productiebedrijven een betrouwbaarder inzicht in de ‘just-in-time’-levering en meer flexibiliteit in de afstemming voor het laden en het lossen. Het transport gaat vaak gepaard met een strakke planning, en het verkorten van de aanmeldtijd is een belangrijke stap voor een efficiënt en ongehinderd logistiek proces. Verhoef Access Technology, gevestigd in Aalsmeerderbrug, transporteert met regelmaat installaties per binnenvaartschip naar de Rotterdamse en Antwerpse haven via de Algerasluis. Logistiek manager Jan Snoey: ‘Vaak gaat het transport gepaard met een strakke planning, in zowel in de afstemming tussen de productie en het laden van het binnenvaartschip in de Ringvaart te Aalsmeerderbrug als het lossen in de haven. Voor een betrouwbaarder inzicht in de just in time-levering is het inkorten van de aanmeldtijd belangrijk.’ 

‘Beter bediend’

Deze maatregelen komen voort uit het programma ‘Beter Bediend’, waarmee de reistijden en betrouwbaarheid van de vaarwegen worden verbeterd. evofenedex werkt samen met BLN-Schuttevaer, Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB), Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) en Rijkswaterstaat aan de uitvoering van het programma. Vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is vijf miljoen beschikbaar om te werken aan efficiëntere bediening, een vlottere en veiligere afhandeling van het scheepvaartverkeer en een actuele en uniforme informatievoorziening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 20 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws gisteren
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17
Afbeelding
Zwemmen valt in het water: zwembad Aquapelle twee weken dicht Nieuws 19 apr, 12:03