(Foto: Frank de Roo)
(Foto: Frank de Roo)

Capelle wordt weer Love City vanwege Valentijnsdag

Algemeen 57 keer gelezen

Capelle - Capelle is op Valentijnsdag voor de negende keer liefdeshoofdstad van het land. De start is op 12 februari met het omdopen van Capelle aan de IJssel tot Capelle Love City. Op 14 februari wordt Valentijnsdag uitbundig gevierd met allerlei romantische activiteiten.

Woensdag 12 februari

• 12.30 tot 13.00 uur: Wethouder Marc Wilson doopt samen met kinderburgemeester Naomi Vermeulen Capelle om tot Capelle Love City. Bij het bord aan de ‘s Gravenweg, naast de Roode Leeuw, onthullen ze de tijdelijke plaatsnaam.

Vrijdag 14 februari

• 12.00 tot 20.00 uur: Op het Stadsplein staat de All-You-Need-Is-Lovecaravan. Foto’s die worden gedeeld op Facebook, Twitter of Instagram met #CapelleLoveCity maken kans op een diner voor 2 bij De Roode Leeuw aan de ‘s-Gravenweg. Delen van je valentijnsfoto kan tot en met zondag 16 februari. Vertel in het bericht bij de foto met wie je op de foto staat en waarom deze persoon je Valentijn is.

• 12.30 tot 13.30 uur: Burgemeester Peter Oskam plaatst samen met genodigden nieuwe tegeltjes op het Liefdeslaantje (Oude Laantje).

• 13.45 tot 14.45 uur: Wethouder Harriët Westerdijk verrast samen met het kindercollege de kinderen op de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis. Ze delen valentijnskleurplaten met potloodjes en ballonnen uit.

• 15.00 tot 16.00 uur: Het kindercollege en de kinderen van het KinderLab organiseren een gezellige valentijnsbingo met leuke prijzen in het Huis van de Wijk in Middelwatering.

• 16.15 tot 17.30 uur: Op het Stadsplein en in de Koperwiek deelt wethouder Maarten Struijvenberg liefdessleutelhangers uit.

• Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom bij de eerste echte Singles Night in CAPSLOC.

Prijsvraag

Iedereen die een korte wens voor zijn of haar Valentijn instuurt naar de gemeente Capelle, maakt kans op een overnachting in Bed & Breakfast Janz aan de ‘s-Gravenweg. De wensen mogen niet langer zijn dan 10 woorden en worden getoond op de Capelse matrixborden. Wie een mooi valentijnsgedicht schrijft maakt kans op 2 theaterbonnen van het Isala Theater. Inzenden van een valentijnswens of -gedicht kan tot donderdag 13 februari 12.00 uur via valentijn@capelleaandenijssel.nl. De winnaars worden verwacht bij de prijsuitreiking op woensdag 19 februari, om 16.30 uur, in Restaurant De Roode Leeuw. Kijk voor meer informatie op www.capelleaandenijssel.nl/lovecity.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 8 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 9 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35