(Foto: Frank de Roo)
(Foto: Frank de Roo)

Capelle wordt weer Love City vanwege Valentijnsdag

10 feb, 15:38 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Capelle is op Valentijnsdag voor de negende keer liefdeshoofdstad van het land. De start is op 12 februari met het omdopen van Capelle aan de IJssel tot Capelle Love City. Op 14 februari wordt Valentijnsdag uitbundig gevierd met allerlei romantische activiteiten.

Woensdag 12 februari

• 12.30 tot 13.00 uur: Wethouder Marc Wilson doopt samen met kinderburgemeester Naomi Vermeulen Capelle om tot Capelle Love City. Bij het bord aan de ‘s Gravenweg, naast de Roode Leeuw, onthullen ze de tijdelijke plaatsnaam.

Vrijdag 14 februari

• 12.00 tot 20.00 uur: Op het Stadsplein staat de All-You-Need-Is-Lovecaravan. Foto’s die worden gedeeld op Facebook, Twitter of Instagram met #CapelleLoveCity maken kans op een diner voor 2 bij De Roode Leeuw aan de ‘s-Gravenweg. Delen van je valentijnsfoto kan tot en met zondag 16 februari. Vertel in het bericht bij de foto met wie je op de foto staat en waarom deze persoon je Valentijn is.

• 12.30 tot 13.30 uur: Burgemeester Peter Oskam plaatst samen met genodigden nieuwe tegeltjes op het Liefdeslaantje (Oude Laantje).

• 13.45 tot 14.45 uur: Wethouder Harriët Westerdijk verrast samen met het kindercollege de kinderen op de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis. Ze delen valentijnskleurplaten met potloodjes en ballonnen uit.

• 15.00 tot 16.00 uur: Het kindercollege en de kinderen van het KinderLab organiseren een gezellige valentijnsbingo met leuke prijzen in het Huis van de Wijk in Middelwatering.

• 16.15 tot 17.30 uur: Op het Stadsplein en in de Koperwiek deelt wethouder Maarten Struijvenberg liefdessleutelhangers uit.

• Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom bij de eerste echte Singles Night in CAPSLOC.

Prijsvraag

Iedereen die een korte wens voor zijn of haar Valentijn instuurt naar de gemeente Capelle, maakt kans op een overnachting in Bed & Breakfast Janz aan de ‘s-Gravenweg. De wensen mogen niet langer zijn dan 10 woorden en worden getoond op de Capelse matrixborden. Wie een mooi valentijnsgedicht schrijft maakt kans op 2 theaterbonnen van het Isala Theater. Inzenden van een valentijnswens of -gedicht kan tot donderdag 13 februari 12.00 uur via valentijn@capelleaandenijssel.nl. De winnaars worden verwacht bij de prijsuitreiking op woensdag 19 februari, om 16.30 uur, in Restaurant De Roode Leeuw. Kijk voor meer informatie op www.capelleaandenijssel.nl/lovecity.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30
Afbeelding
Column - Ronde van West is een Capels begrip Algemeen 10 aug, 16:00
Afbeelding
‘Skate Fever is een plek voor jong en oud’ Algemeen 10 aug, 13:30
Afbeelding
Oekraïense kunstexpositie in Rivium geopend Algemeen 10 aug, 11:30
Afbeelding
Judith Kraak: Passie voor bijen en natuur Algemeen 10 aug, 09:15