Foto: Frank de Roo
Foto: Frank de Roo

Spetterende opening Huis van de Wijk en KinderLab

10 feb, 09:11 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Enthousiaste buurtbewoners, vrolijke kinderen en een glimlachende wethouder en kinderburgemeester waren er 5 februari bij toen het nieuwe Huis van de Wijk en KinderLab Middelwatering officieel werden geopend. Met een knal! Die lieten KinderLab-medewerker Stefan en zijn dochter afgaan, met heel veel confetti.

In het nieuwste Huis van de Wijk aan de Reigerlaan 66 was het ‘s ochtends al een drukte van jewelste. Ben van Waarde, die senioren laat zien wat er allemaal voor ze te doen is in Capelle, bracht taart rond op de koffieochtend voor ouderen.

Officieel geopend
Om 14.00 uur was de officiële opening door wethouder Marc Wilson, Hans Roskam (directeur Welzijn Capelle) en kinderburgemeester Naomi Vermeulen. Hans Roskam: ‘Dit vierde Huis van de Wijk en tweede KinderLab, allebei voor heel Middelwatering, zijn prachtig geworden. Dankzij alle betrokken vrijwilligers uit de buurt en een betrokken wethouder en gemeenteraad. Ik hoop dat er veel bewoners met buurtinitiatieven gaan komen, zodat dit Huis van de Wijk ook echt voor de Wijk is.’

Elkaar leren kennen

Wethouder Marc Wilson is trots op het Huis van de Wijk en KinderLab van Middelwatering. ‘Het Huis van de Wijk is een heel laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Buurtbewoners kunnen hier met allerlei vragen en ideeën terecht. En het KinderLab is een hele leuke, veilige plek voor kinderen om nieuwe dingen te leren.’

Supervrijwilligers
De wethouder deelde nog een Capels complimentje (een oorkonde en beeldje) uit aan ‘supervrijwilliger’ Joke van Rossen voor haar grote betrokkenheid. Supervrijwilliger nummer twee, Corrie Scheffer, kreeg een mooi boeket: zij had eerder het Capelse complimentje ontvangen. Zij is al jaren actief als vrijwilliger en heeft zich ook enorm ingezet voor de realisatie van het Huis van de Wijk Middelwatering.

Wens voor de buurt
Kinderburgemeester Naomi Vermeulen hing een eerste wens aan de wensenlijn. En wel een hele mooie: ‘een feestje voor gehandicapte kinderen’. Alle bezoekers van het nieuwe Huis aan de Wijk konden bij de opening hun wens voor de buurt ophangen, met een prijs voor de twee allerleukste wensen.

Buurtbewoner Alex is zeker van plan regelmatig langs te gaan bij het nieuwe Huis van de Wijk: ‘Voor een praatje of een kopje koffie. En misschien ga ik er wel vrijwilligerswerk doen!’

Het Huis van de Wijk en Kinderlab Middelwatering zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Capelle aan den IJssel, Van Cappellen Stichting, het Wijkoverlegplatform (WOP) en het Denk en Doe Mee!-fonds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30
Afbeelding
Column - Ronde van West is een Capels begrip Algemeen 10 aug, 16:00
Afbeelding
‘Skate Fever is een plek voor jong en oud’ Algemeen 10 aug, 13:30
Afbeelding
Oekraïense kunstexpositie in Rivium geopend Algemeen 10 aug, 11:30
Afbeelding
Judith Kraak: Passie voor bijen en natuur Algemeen 10 aug, 09:15