Matanja en haar 6 leerlingen
Matanja en haar 6 leerlingen Foto: Harrie Sprengers

Conversatiegroep Taalcoaching Capelle start in het Huis van de Wijk Middelwatering

11 feb, 13:53 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Een dag na de opening van het Huis van de Wijk in Middelwatering (Reigerlaan 66) is op donderdag 6 februari een van de 12 conversatiegroepen van Taalcoaching Capelle gestart in dit nieuwe onderkomen. Arno de Bie, de buurtcoach van Welzijn Capelle en beheerder van dit huis van de wijk, aarzelde geen moment toen hij benaderd werd door het bestuur van Taalcoaching Capelle met de vraag of er ruimte was om lessen op deze locatie te kunnen geven. Taalcoaching is bezig om in meerdere wijken samenwerking te zoeken met partners ( basisscholen, buurthuizen, taalscholen e.d.) om zo meer mensen te kunnen helpen met het verbeteren van hun Nederlands taal en de participatie in onze samenleving: dat kan zowel 1-op-1, als in conversatiegroepen zoals hier het geval is.

De conversatiegroep die donderdag gestart is,kent een bijzondere samenstelling en een bijzondere taalcoach: Matanja van der Wart is afgestudeerd in de Arabische taal- en letterkunde en als vrijwilliger al geruime tijd bezig om mensen met het Arabisch als moedertaal te helpen beter Nederlands te leren spreken. Matanja: “Natuurlijk is het Nederlands de voertaal tijdens onze lessen, maar ik kan sneller duidelijk maken wat bepaalde woorden en uitdrukkingen betekenen door mijn kennis van het Arabisch.”

De onderwerpen die besproken worden zijn heel verschillend: vandaag ging het over de opleiding tot verzorgende en welke eisen daaraan gesteld worden, volgende week gaat het over Valentijnsdag. Belangrijk is dat het voor alle deelnemers, die vaak een verschillend niveau hebben, interessant blijft. Matanja probeert af en toe ook stil te staan bij de grammatica, omdat verschillende deelnemers bezig zijn met het inburgeringsexamen. Een van hen, Khadija, vertelde vandaag vol trots dat ze geslaagd is voor het onderdeel ‘schrijven’ van dit examen, iets waar ze erg tegenop had gezien. Matanja vertelt dat ze ook aan ‘Nederlandse’ taalcoaches uitleg geeft over de Arabische taal zodat deze beter snappen waarom bepaalde onderdelen van onze taal zo moeilijk zijn voor Arabischsprekende mensen. Tot slot zegt Matanja erg blij te zijn met dit nieuwe onderkomen voor haar en haar leerlingen en dankt de leiding van het Huis van de Wijk nog eens hartelijk.

Meer weten over Taalcoaching Capelle? Kijk op www.taalcoachingcapelle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Briljanten huwelijk voor het echtpaar Bachstein Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Capelse Joris sleutelt aan retro racefietsen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bijna 1900 euro opgehaald met Ronde van West Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Eerste wijn uit Capelse stadswijngaard Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Lezing ‘Leven met/na borstkanker’ bij inloophuis Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Column - Cancelt Capelle corona consequent? Algemeen gisteren
Afbeelding
Echtpaar Kien 60 jaar getrouwd Algemeen 17 aug, 10:00
Afbeelding
Schollevaartse Dreef gesloten tot vrijdag Algemeen 16 aug, 16:30