Het VCN-collectief kan zich nu gaan richten op het kampioenschap van de Topdivisie. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Het VCN-collectief kan zich nu gaan richten op het kampioenschap van de Topdivisie. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Laudame Financials/VCN buigt in finale voor Sliedrecht Sport

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Met 3-0 verliezen en tóch toegejuicht worden door honderden supporters; dat gebeurde de volleybalvrouwen van Laudame Financials/VCN na afloop van de bekerfinale tegen Sliedrecht Sport.

Door Jan J. Timmer

Een terechte huldeblijk voor coach Ivo Munter en zijn ploeg, die ondanks de nederlaag geschiedenis schreven. Immers nooit eerder wist een VCN-vrouwenteam zó ver te \reiken in een nationaal toernooi. Nadat Topdivisionist VCN in respectievelijk de kwart- en halve finale de eredivisieteams van Eurosped en Sneek aan de kant had geschoven moest het volleybalsprookje vervolmaakt worden met finalewinst tegen Sliedrecht Sport. De praktijk bleek weerbarstiger dan de droom. De ervaren topploeg wenste zich niet te laten verrassen en maakte in set één meteen duidelijk hoe de verhoudingen wat haar betreft lagen: 14-25. Tot groot enthousiasme van de bijna zeshonderd naar Den Bosch meegereisde Capelse fans, kwam VCN sterk terug in de tweede set.De keihard knokkende Munter-brigade nam brutaal een 8-5 voorsprong en hield de voordelige marge lang vast. Uiteindelijk leidde dat tot drie setpoints, maar steeds als de Capelse volleybalsters definitief leken toe te slaan, vocht landskampioen Sliedrecht Sport zich terug. Dat leidde tot 31-33 (!) setwinst, een score die als een mokerslag aankwam bij VCN. Set nummer drie was vervolgens een formaliteit. Bij VCN was de vechtlust verdwenen en Sliedrecht Sport maakte het duel met 14-25 gedecideerd af om vervolgens voor de derde keer in successie de beker te tonen aan de eigen aanhang.
Een stukje verderop lieten de vrouwen van VCN zich toejuichen door hun eigen supporters. Over de nederlaag werd niet al te veel meer gesipt. En terecht, Munter en zijn meiden hadden het toch maar mooi geflikt: als volkomen outsider plaatsing voor de bekerfinale. “Ik ben enorm trots op mijn team”, zei Ivo Munter. “We hebben weliswaar de finale verloren, maar het voelt alsof we zilver gewonnen hebben. Dat we bijna de tweede set in ons voordeel konden beslissen, zegt wel iets over het hoge niveau dat in dit team zit. Dat Sliedrecht Sport een maatje te groot was, is ook niet verwonderlijk als je kijkt naar het budget van die club en het aantal trainingsuren. Dat verschilt flink met dat van ons. Eén ding is ook duidelijk: spelen tegen Eredivisieploegen smaakt naar meer. Een extra reden om te proberen promotie te bewerkstelligen.”

De volleybalsters van VCN zijn nog niet ‘uitgeshopt’ in ‘prijzenland’. De komende maanden staan vanaf nu geheel in het teken van de strijd om het kampioenschap van de Topdivisie. De titelstrijd spitst zich toe tussen VCN en Vocasa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 22 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00