(Foto: Jan van der Arend)
(Foto: Jan van der Arend)

MAX Mobiel: 500ste rit in Capelle aan den IJssel

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle -  Afgelopen vrijdagochtend heeft de MAX Mobiel zijn 500ste rit in Capelle aan den IJssel gemaakt. De initiatiefnemer van dit project, Dirk ten Have, is trots dat dit, met dank aan Alexander van Ooijen van winkelcentrum De Koperwiek, binnen een jaar is bereikt.

De MAX Mobiel is een elektrisch voertuig en biedt een mobiliteitsoplossing in Capelle aan den IJssel. Vanaf april 2019 wordt de MAX Mobiel ingezet om de doelgroep, die moeilijk ter been is of weinig achter de voordeur vandaan komt, mobiel te maken. Voor een ritprijs van €1,- wordt daar veel gebruik van gemaakt.

Een team van 10 vrijwilligers onder leiding van Peter den Hertog maakt het mogelijk om de ritten te maken. De ritten vinden plaats binnen Capelle aan den IJssel en worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Dirk ten Have: “we zijn op dit moment aan het onderzoeken of het mogelijk zal zijn ook op zaterdag en zondag de mobiliteit met de MAX Mobiel aan te bieden. Hierover nemen wij op korte termijn een beslissing”.

Om de 500ste rit van de MAX Mobiel in Capelle aan den IJssel te vieren, werd mevrouw Landau, op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel in het zonnetje gezet. Tot haar grote verbazing werd er voor de ingang van De Koperwiek op het Stadsplein gestopt. Daar werd zij door het team vrijwilligers van Max Mobiel verwelkomd samen met een woordvoerder van Radio Capelle en fotograaf Jan van der Arend. Na het ontvangen van de bloemen en een goed gevulde tas met producten van winkeliers uit De Koperwiek, werd mevrouw Landau uitgebreid geïnterviewd. Het totale verslag van deze 500ste rit wordt woensdag 19 februari, tussen 14.00 en 16.00 uur, op Radio Capelle uitgezonden.

Geïnteresseerden die zich willen opgeven als vrijwilligers om de MAX Mobiel te berijden, boekingen aan te nemen en te verwerken of zitting te nemen in het bestuur van Stichting MAX Capelle kunnen dit doen via 06-45274886 of via de website www.dekoperwiek.nl (via het icoontje MAX Mobiel rechtsboven).

(Foto: Jan van der Arend)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 19 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 gisteren
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42