(Foto: Jan van der Arend)
(Foto: Jan van der Arend)

MAX Mobiel: 500ste rit in Capelle aan den IJssel

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle -  Afgelopen vrijdagochtend heeft de MAX Mobiel zijn 500ste rit in Capelle aan den IJssel gemaakt. De initiatiefnemer van dit project, Dirk ten Have, is trots dat dit, met dank aan Alexander van Ooijen van winkelcentrum De Koperwiek, binnen een jaar is bereikt.

De MAX Mobiel is een elektrisch voertuig en biedt een mobiliteitsoplossing in Capelle aan den IJssel. Vanaf april 2019 wordt de MAX Mobiel ingezet om de doelgroep, die moeilijk ter been is of weinig achter de voordeur vandaan komt, mobiel te maken. Voor een ritprijs van €1,- wordt daar veel gebruik van gemaakt.

Een team van 10 vrijwilligers onder leiding van Peter den Hertog maakt het mogelijk om de ritten te maken. De ritten vinden plaats binnen Capelle aan den IJssel en worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Dirk ten Have: “we zijn op dit moment aan het onderzoeken of het mogelijk zal zijn ook op zaterdag en zondag de mobiliteit met de MAX Mobiel aan te bieden. Hierover nemen wij op korte termijn een beslissing”.

Om de 500ste rit van de MAX Mobiel in Capelle aan den IJssel te vieren, werd mevrouw Landau, op het Stadsplein in Capelle aan den IJssel in het zonnetje gezet. Tot haar grote verbazing werd er voor de ingang van De Koperwiek op het Stadsplein gestopt. Daar werd zij door het team vrijwilligers van Max Mobiel verwelkomd samen met een woordvoerder van Radio Capelle en fotograaf Jan van der Arend. Na het ontvangen van de bloemen en een goed gevulde tas met producten van winkeliers uit De Koperwiek, werd mevrouw Landau uitgebreid geïnterviewd. Het totale verslag van deze 500ste rit wordt woensdag 19 februari, tussen 14.00 en 16.00 uur, op Radio Capelle uitgezonden.

Geïnteresseerden die zich willen opgeven als vrijwilligers om de MAX Mobiel te berijden, boekingen aan te nemen en te verwerken of zitting te nemen in het bestuur van Stichting MAX Capelle kunnen dit doen via 06-45274886 of via de website www.dekoperwiek.nl (via het icoontje MAX Mobiel rechtsboven).

(Foto: Jan van der Arend)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Hoofdrijbaan Algerabrug deels dicht van 12 op 13 juni Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Voortuinverkoping in Fascinatio Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Capelse voetbalclubs strijden in augustus om Capelle Bokaal Nieuws gisteren
Afbeelding
Vijf TurnAround-turnsters naar toernooi Ahoy Cup Sport 7 jun., 17:30
Afbeelding
Capellenaar (20) aangehouden na weggooien vuurwapen 112 7 jun., 15:36
Afbeelding
Column - Kankerlijer, het went nooit! Nieuws 7 jun., 14:00
Afbeelding
Automobiliste rijdt onder invloed tegen verkeersbord 112 7 jun., 12:41
Afbeelding
Capelse Myrthe is Mrs Netherlands Europe 2023 Nieuws 7 jun., 11:15