Ad, André, Marius (De Fietsen van Capelle) en Jan (De Fietsen van Ambacht). (Foto Annemarie van der Ploeg)
Ad, André, Marius (De Fietsen van Capelle) en Jan (De Fietsen van Ambacht). (Foto Annemarie van der Ploeg) (Foto: Annemarie van der Ploeg)

De Fietsen van Capelle: Nieuw pand en andere naam

  •   keer gelezen

Capelle - Zes jaar geleden begon Marius Mudde met zijn vrouw Joanne in de wijk Schollevaar. Er kwam na jaren eindelijk een fietsenmaker in de wijk. De zaak bouwde een grote klantenkring op maar het pand werd te klein. In Winkelcentrum De Scholver zou een mooi pand voor deze zaak komen, maar de bouw liep twee jaar vertraging op. Eindelijk is het nu zo ver en opent ‘De Fietsen van Capelle’ haar deuren aan het Stationsplein 18c. Op zaterdag 22 februari zal de feestelijke opening plaatsvinden en kan iedereen de winkel en de werkplaats komen bewonderen.


Door Annemarie van der Ploeg

Een mooi pand met beneden de werkplaats en boven de showroom, dat is de plek waar vanaf 19 februari ‘De Fietsen van Capelle’ (voorheen Fiets & Maker) gevestigd zal zijn. Eigenaar Marius Mudde vertelt: “Zes jaar geleden begon ik met mijn vrouw onze zaak aan het Maria Daneelserf, maar het pand werd te klein. Nu gaan we verhuizen naar een mooi nieuw pand aan het Stationsplein 18c in Winkelcentrum De Scholver. We sluiten ons aan bij ‘Profile de fietsspecialist’ wat ons voordelen biedt. Daarnaast veranderen we van naam en gaan samenwerken met ‘De Fietsen van Ambacht’ van eigenaar Jan Bosman. Ook deze samenwerking biedt voordelen, zoals samen de administratie doen en personeel uitwisselen. Ook kunnen we bepaalde modellen fietsen daardoor snel leveren en ook putten uit een veel grotere voorraad. Ze hebben daar een afdeling van 1000 vierkante meter met race- en mountainbikes. In Capelle komen er iets meer sportieve, lichtgewicht fietsen bij, maar ook AGU regenkleding. Ons assortiment accessoires en onderdelen wordt uitgebreid en er komt een fietsmerk bij, Dutch ID. Dit is een hand gebouwde E-bike met modellen vanaf 2000 euro. Wij zijn gespecialiseerd in E-bikes.

Iedereen kan hier terecht voor een servicebeurt, ongeacht of de fiets hier gekocht is, en krijgt een leenfiets mee. Het is belangrijk om te weten dat we met alle veranderingen dezelfde service als altijd blijven bieden en de klanten dezelfde gezichten zullen blijven zien.”

Op zaterdag 22 februari zal de feestelijke opening van ‘De Fietsen van Capelle’ plaatsvinden. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om die dag de nieuwe winkel en werkplaats te komen bekijken. Er zijn drankjes en hapjes en er komt een poffertjeskraam. Het belooft een gezellige dag te worden. Kijk voor meer informatie op:

www.fietsenmakercapelle.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten