Musicalgroep Zorgeloos zorgt voor een happy end. (Foto: Peter Bezemer)
Musicalgroep Zorgeloos zorgt voor een happy end. (Foto: Peter Bezemer)

Musicalgroep vertrekt naar kuuroord

Algemeen 43 keer gelezen

Capelle/Krimpen - Musicalgroep Zorgeloos van Zorgbeheer De Zellingen voert vanaf eind maart een nieuwe musical op. Met het stuk ‘Alle gekheid op een stokje’ zullen de acteurs het publiek zeker weer aan het lachen krijgen.

Door Margriet van Dam

Ineke Kalkman is schrijfster en regisseuse van de musical en vertelt in het kort waar het over gaat. “Een groep mensen laat zich inchecken bij een kuuroord. Daar kan je goed aan jezelf werken, het is een prachtig voorgespiegeld verhaal. In de groep zitten allerlei typetjes. Bijvoorbeeld iemand die niet voor zichzelf durft op te komen, iemand met een kort lontje en iemand die zich erg gestrest gedraagt. Het blijkt dat het personeel niet weet waarmee ze bezig is en het vooral fijn vindt om geld binnen te halen en daar zo min mogelijk voor te doen. Het zonnige, vrolijke idee van een kuuroord of rustoord wordt een soort instelling waar telefoons ingeleverd moeten worden en de deur op slot moet. Dat overkomt de groep, maar er is één ‘cliënt’ die eigenlijk journalist is en langer het idee heeft dat er dingen gebeuren die niet kloppen. Hij probeert de rest mee te krijgen en ze ontsnappen uit deze gevangenis. Aan het eind van het verhaal hebben ze allemaal ongemerkt aan hun issues gewerkt. Wij heten als musicalgroep ‘Zorgeloos’, dus we zorgen voor een happy end.”

Ervaring

Het is de elfde keer dat de medewerkers van De Zellingen een jaarlijkse musical op de planken brengen. “Het is voor mij zoeken naar een setting waarin je ongeveer 15 spelers kwijt kan”, legt Kalkman uit. “Dezelfde acteurs doen weer mee en we hebben een nieuwe collega erbij. Die had vorig jaar de musical gezien en was zo enthousiast geworden. Intussen zit er al aardig wat ervaring in. We proberen ons elk jaar uit te dagen en de lat hoger te leggen. In hoe het eruitziet, in het zingen, het decor. We krijgen workshops van professionals en sommigen zitten op zangles. De muziek bestaat uit bekende melodieën, waarop ik de tekst verzin. Het is leuk om te zien hoe de spelers zelf hun typetje uitvergroten. Ik kijk vooraf wel wie welke rol goed zou kunnen doen. Ik weet waar ik hen kan laten shinen. Iedereen heeft een passende jas gekregen.”

Filmpje

“Het grappigste dat we tijdens repetities hebben meegemaakt, was het filmpje dat we hebben opgenomen in het Kralingsebos van de ontsnapping. Met twee busjes van De Zellingen gingen we ernaartoe, verkleed en al. Grappig hoe mensen die langskwamen, reageerden op wat daar toch allemaal gaande was.”

Isala Theater

De musicalgroep treedt op vanaf 26 maart in woonzorginstellingen en verpleeghuizen in Nieuwerkerk, Capelle en Krimpen. Op 16 april staat zelfs een optreden gepland in het Isala Theater in Capelle. Wie geïnteresseerd is in de musical in het Isala Theater, kan kaartjes bestellen via willeke.vanbruggen@zellingen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 6 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15