Problemen met de naaimachine? Gelukkig is op donderdagmiddag 5 maart de naaimachinemonteur er weer. Foto: Sonia Angulo
Problemen met de naaimachine? Gelukkig is op donderdagmiddag 5 maart de naaimachinemonteur er weer. Foto: Sonia Angulo

Wat is er te doen in Capelle aan den IJssel?

Algemeen 43 keer gelezen

Repair Café

Capelle - Problemen met de naaimachine en weet je niet waar je die eens goed kan laten nakijken? Gelukkig is op donderdagmiddag 5 maart de naaimachinemonteur er weer. Gewoon in Capelle aan den IJssel in het Repair Café: Wijkgebouw De Fluiter. Niet alleen met een naaimachine kun je daar terecht, maar ook met allerlei andere apparatuur: van koffiezetmachines, audio-apparatuur tot fietsen en nog veel meer.

Het Repair Café Capelle is elke donderdagmiddag geopend van 14.00 tot 16.30 uur in het Buurthuis De Fluiter, Wiekslag 3 (naast het IJsselcollege). Ook in Schollevaar vind je het Repair Café op de eerste zaterdag van de maand in het Huis van de Wijk, gebouw Picasso aan het Stationsplein 20 van 10.00 tot 12.30 uur. Op donderdag zijn de medewerkers telefonisch bereikbaar via 06 2322 1645. Er wordt gewerkt zonder winstoogmerk en daarom vragen de monteurs alleen een vrijwillige bijdrage. Voor het nakijken van een naaimachine vragen de medewerkers 10 euro, exclusief eventuele onderdelen.

Kom langs want weggooien kan altijd nog! Meer info: www.repaircafecapelle.nl of www.repaircafe.nl.

Ontmoeting

Capelle - Het is fijn om onder de mensen te zijn, een praatje te maken, aandacht te geven en te krijgen. De Zellingen organiseert de Ontmoeting in Oostgaarde voor zowel ouderen als senioren of jongere mensen met een beperking. De Zellingen is met de Ontmoeting Oostgaarde actief op 2 locaties, de Baronie (tijdelijk Linie3) en de Beemsterhoek (nr. 338). Er staan altijd weer leuke activiteiten op het programma.

Op 5 maart kan een ieder op de Beemsterhoek kennis maken met de duofiets, op 12 maart is er een verrassende High Tea met kleine hapjes en op 26 maart gaan we creatief aan de slag voor het voorjaar. Op de Linie 3 gaan we 12 maart creatief aan de slag voor het voorjaar en op 19 maart kunt u kennis maken met de duofiets.

Naast deze speciale activiteiten kan wie wil wekelijks bij de Ontmoeting van de Zellingen terecht voor bewegen, een open inloop, koersbal, een (warme) lunch, ontspannende activiteiten, creativiteit, muziek en zang, gezelschapsspellen, etc. De meeste activiteiten zijn gratis. Voor een aantal activiteiten vragen we een kleine bijdrage. Interesse? Kom gewoon eens langs! Voor meer informatie of het volledige programma van de Ontmoeting Oostgaarde kunt u contact opnemen met Dagactiviteiten en Ontmoeting Oostgaarde, tel 010 – 7535610 / 06 – 33040886 of via openinloop@zellingen.nl.

Coach voor buddies

Capelle - Vriendschap is een randvoorwaarde van geluk en is er voor iedereen. HandicapNL vindt het belangrijk dat mensen met een licht verstandelijke beperking niet eenzaam zijn, daarom inspireert Buddies jongeren met en zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. Buddies motiveert deze jongeren om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. De leukste momenten beleef je immers samen. Op dit moment staan er veel jongeren met een verstandelijke beperking op de wachtlijst om gekoppeld te worden aan een vriend. “Dat willen wij graag snel oplossen en daarvoor hebben wij hulp nodig. Help jij ons mee om dit mogelijk te maken als vriendschapscoach in Capelle. Samen met de regiomanager bekijk jij welke koppelingen mogelijk zijn en maak je een afspraak voor een koppelgesprek. Jij zorgt dat iedereen, die bij het gesprek aanwezig moet zijn, er ook is en je begeleid het gesprek. Jij beoordeelt of de vriendschap een goede match is en doet aanbevelingen aan de regiomanager.” Interesse? Neem contact op met de regiomanager Regio Zuid-West: Branca Versteeg 06-83016862/branca@handicap.nl of kijk op https://handicap.nl/buddies/ voor meer informatie over het vriendschapsprogramma.

Jongeren en depressie

Capelle - Café GEZIeN gaat op 31 maart over Jongeren en depressie. “Tijdens deze editie van Café GEZIeN ontmoet je andere ouders die ook vragen hebben over jongeren en depressie. Je hoort persoonlijke verhalen uit de praktijk, krijgt praktische tips en kunt vragen stellen aan hulpverleners die werkzaam zijn in Capelle.” Aanmelden kan gemakkelijk via de link: https://jongerenendepressie.eventbrite.nl. “We zien er naar uit je weer te mogen ontmoeten!” stelt Team Café GEZIeN Capelle.

Maatjes

Capelle - Alleen is maar alleen 2.0 koppelt senioren aan een maatje. Samen doen ze mee aan een aantal maandelijkse bijeenkomsten. Tijdens groepsbijeenkomsten werken de 75-plussers via opdrachten aan een groter gevoel van eigenwaarde en meer controle over het leven. De bijeenkomsten beginnen met een lekkere warme lunch. Verder is er veel informatie over leuke buurtactiviteiten waar deelnemers eventueel gezamenlijk naar toe kunnen gaan. Zo neemt het netwerk steeds een beetje toe. Vaak zijn de bijeenkomsten in de eigen buurt van de deelnemer. Voor de deelnemers (en andere geïnteresseerden) is er de nieuwsbrief ‘Alleen is maar alleen, kom d’r eens uit!’ De eerste Alleen is maar Alleen-bijeenkomst is op donderdag 27 februari, 12.00 - 14.30 uur. Locatie: Huis van de Wijk Middelwatering, Reigerlaan 66. Senioren die zelf willen werken aan een prettiger leven met meer contacten kunnen zich aanmelden via het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP), vip@welzijncapelle.nu of 010 - 264 02 20.

Nederlandse kunstenaars

Capelle - Marie-Louise Eijsvoogel start op dinsdagmorgen 3 maart, de cursus ‘Nederlandse Kunstenaars’ van Creatief Ouder Worden. Een reis door de Nederlandse kunst van Karel Appel tot Willem De Kooning. “Tijdens de eerste les gaan we met pastelkrijt een kunstwerk à la Karel Appel maken, de week erop met acrylverf een pointillistisch schilderij geïnspireerd door Van Gogh. Daarnaast komen ook Mondriaan en Escher aan bod. Individuele lessen/workshops kosten 3 euro per les, inclusief materiaal en koffie/thee. De cursus is van 10.00 - 11.30 uur in het Huis van de Wijk Fascinatio, Fascinatio Boulevard 466. Inlopen vanaf 9.30 uur en nabeschouwen/evalueren tot 12.00 uur! Meer informatie: educatie@kunstkringcapelle.nl of 06-23103615.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 11 uur geleden
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 13 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 15 apr, 17:10
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 15 apr, 15:50
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 15 apr, 15:10
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 15 apr, 13:40
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 15 apr, 13:22