Afbeelding

Nieuwe dagbesteding De Zwaan officieel geopend

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Op creatieve wijze openden wethouders Marc Wilson en Harriët Westerdijk vorige week de nieuwe dagbesteding De Zwaan.

De Zwaan biedt ambachtelijke dagbesteding voor mensen met een zorgindicatie. Sommigen gaan daarna terug naar school of werk, anderen blijven bij De Zwaan. Binnen De Zwaan kunnen mensen stabiliseren en rehabiliteren in een maatschappelijk relevante omgeving met goed uitgeruste en mooie ateliers voor weven, keramiek, schilderen en textiele werkvormen.

Bij De Zwaan ondersteunen goed opgeleide en ervaren kunstenaars de deelnemers in de ambachtelijke en creatieve aspecten van hun vak. Beginners en gevorderden kunnen met deze deskundige begeleiding hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Deelnemers kunnen kiezen voor één ambacht of afwisselend in de verschillende ateliers werken.Bij zorgvragen staat altijd de zorgspecialist klaar om te ondersteunen. Voor een inspirerende en activerende dagbesteding is veiligheid belangrijk, zodat mensen kunnen zijn wie ze zijn om van daaruit hun mogelijkheden te onderzoeken.

Dagbesteding De Zwaan vervult een brugfunctie tussen bestaande instellingen. Aan de ene kant is er samenwerking met zorgorganisaties, die de deelnemers behandeling en/of ambulante zorgondersteuning bieden. Aan de andere kant werkt De Zwaan samen met re-integratiebedrijven zoals Promen, die mensen door kunnen leiden naar werk. Door middel van een subsidie uit het Aanjaagfonds van de gemeente Capelle aan den IJssel kan De Zwaan nu ook in deze gemeente een aantrekkelijke verbreding van het aanbod voor de burgers realiseren.

Bij de officiële opening waren twee wethouders - Harriët Westerdijk van Werk en Inkomen en Marc Wilson van Maatschappelijke Ondersteuning - samen creatief aanwezig. Hiermee toont de gemeente dat ze de brugfunctie van De Zwaan belangrijk vindt.

Dagbesteding De Zwaan is gevestigd op het Marsdiep 1 bij winkelcentrum De Terp in Capelle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 18 uur geleden
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 19 uur geleden
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend Sport 23 uur geleden
—
Fietsen voor leven met en na kanker op 22 juni Nieuws gisteren
• De meiden met hun diploma.
Synchroondiploma op zak: meiden en dames van ACZ zetten nieuwe stap Sport 15 apr, 08:39