Het team van Jongerenwerk Capelle.
Het team van Jongerenwerk Capelle. (Foto: onbekend)

Jongerenwerk wil jongeren bereiken met livestreams

  •   keer gelezen

Capelle - Het jongerenwerk van Welzijn Capelle is er op verschillende manieren voor jongeren in Capelle van 12 tot en met 23 jaar. Binnen het jongerenwerk is er jongerencoaching voor jongeren die in de problemen zitten of een hulpvraag hebben en zijn er jongerenwerkers. Via telefoon, WhatsApp of videobellen konden de jongerencoaches de jongeren bereiken die al bij hen bekend waren. Maar met de coronacrisis kwamen de activiteiten en de inloop van het jongerenwerk stil te liggen.


Door Annemarie van der Ploeg

Jean-Paul Alspeer, jongerencoach Welzijn Capelle vertelt: “Corona had zeer veel impact op ons werk. Wij zijn normaal natuurlijk veel op straat te vinden en komen zo in contact met jongeren. Maar dat ging nu niet. De jongeren die wij spraken, hadden in het begin geen specifieke vragen over corona. Ze waren er niet heel erg mee bezig. Ze hadden de persconferentie van premier Rutte gezien, iets gelezen of iets van hun ouders gehoord. Wel kwam het ingewikkelde van de maatregelen kwam meerdere keren ter sprake. Ik persoonlijk heb niet veel vragen over corona gehad. Het was meer van: ‘Hoe gaat het met je in deze tijd? Waar loop je tegenaan en waarbij kan ik je helpen?’ Er waren ook signalen dat sommige jongeren zich eenzaam voelden. Premier Rutte riep de jongeren op om mee te denken over de 1,5 meter samenleving. Jongeren kunnen bij ons terecht met ideeën daarover. Ze kunnen ons via Instagram (@Jongerenwerk_Capelle) een dm sturen of via Facebook (@jongerenwerk.capelle) een berichtje sturen. Op social media hebben we de landelijke vragenlijst van LAKS gedeeld die jongeren kunnen invullen.”

Livestream

Het jongerenwerk kon in coronatijd geen fysieke activiteiten aanbieden, dus zijn zij begonnen met een livestream. Jean-Paul: “Naar aanleiding van de coronacrisis hebben we goed nagedacht over hoe we met jongeren in contact konden blijven. We zijn het online gedeelte gaan uitbouwen. We wilden het buurthuis idee online aanbieden via livestreams: op woensdag vanaf 20.00 uur op Youtube (JWC online) en op donderdag om 19.00 uur op Instagram. Op Instagram live bespreken drie jongerenwerkers/coaches verschillende onderwerpen en houden interviews. Op woensdag kunnen jongeren mee gamen; de bekende games die op dit moment gespeeld worden zoals Fortnite. Jongeren kunnen ook muziek, die ze gemaakt hebben, laten horen. We willen ook ouders vragen hun kinderen te attenderen op deze streams”, aldus Jean-Paul.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten