Afbeelding

Capelse bartender Daniel Smit bezorgt cocktails aan huis

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Voor veel ondernemers zijn het vreemde tijden. Ook voor de Capelse Daniel Smit van Cocktailtimes. Normaal gesproken staat hij deze maanden met zijn cocktailbar op feesten en evenementen. Tijdens de corona-crisis bezorgt hij zijn cocktails aan huis of op kantoor. ‘Juist nu verdienen mensen een lekkere cocktail.’

Drukke week

Aan bezorgen deed Smit tot anderhalve week geleden niet. Sinds alle evenementen noodgedwongen zijn afgelast, heeft hij hier verandering in gebracht. Geheel in bartender-stijl, inclusief schort en strik, levert hij zijn cocktails af. Smit: ‘’Opeens gaan al je geplande opdrachten niet door en het ziet er naar uit dat dit zo blijft tot 1 juni. Daarom zijn we gestart met het bezorgen van Cocktails. Daar bleek vraag naar. De afgelopen week kwamen er tientallen bestellingen binnen. Ik had dat niet per sé verwacht, maar ik snap het wel. Juist in deze onzekere tijden willen mensen genieten. Of onze cocktails worden cadeau gedaan aan vrienden en familie als waardering voor hun harde werken of voor het doen van de boodschappen. Dan heb je toch een bijzonder cadeau’’.

Logistiek uitdagend

Het bezorgen is wel even anders dan Smit gewend is: ‘’Normaal gesproken staan we de hele avond op dezelfde locaties. Dan hebben we een piekmoment en kunnen we knallen.  We werken altijd met vers fruit en goed ijs. Daar is onze werkwijze op locatie op ingericht. Het bezorgen is voor ons compleet nieuw, maar we wilden onze kwaliteitsstandaarden behouden. Dat was een voorwaarde. Na kort experimenteren hebben we besloten het ijs los van de cocktail te leveren. Zo kunnen we het ijs makkelijker gekoeld houden en wordt de cocktail niet waterig. Thuis hoeven mensen dan alleen maar het ijs in een glas te doen en de cocktail er overheen te schenken. Rietje en garneringen leveren we standaard bij een bestelling. Blijkbaar vallen de cocktails in de smaak, want we zien mensen die vorige week besteld hebben alweer bestellingen plaatsen voor dit weekend’’.

Verschillende cocktails

Bestellen kan eenvoudig via www.cocktailtimes.nl. Daar kunnen mensen kiezen uit vier verschillende cocktails: Mojito, Gin-Tonic, Sex on the Beach en Dark ’N Stormy. De cocktails kunnen worden besteld vanaf 0,5 liter (2 ruime glazen) tot 1,5 liter (7 tot 8 glazen) en worden geleverd in een mooie glazen pot.

Cocktailtimes bezorgt in Capelle en omstreken, dus ook Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk, ‘’onze kant’’ van Rotterdam (Oost), Rotterdam Noord en Rotterdam Centrum. Grotere bestellingen kunnen we in overleg ook verder weg bezorgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De plannen voor de Caapse Vaan.
Plan voor 'Caapse Vaan' gepresenteerd: toren van 70 meter op plek ING-gebouw Nieuws 13 uur geleden
• De rood verlichte Hollandse IJsselkering.
Hollandsche IJsselkering gesloten vanwege hoogwater Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
KCC handhaaft zich op hoogste niveau na winst in play-downs Sport 15 uur geleden
• Jeroen Kolster hardlopend in actie.
Geld inzamelen voor palliatieve zorg: Jeroen Kolster volbrengt marathon Nieuws 15 apr, 17:10
Afbeelding
Burg. Schalijlaan en Burg. Bakkerlaan twee avonden en nachten deels dicht Nieuws 15 apr, 15:50
• Tamara (links) haalde 525 euro op voor de zwanengroep Zuid-Holland.
Tamara Heerkens loopt marathon Rotterdam voor hulp aan zwanen Nieuws 15 apr, 15:10
• Ard Molenaar na het voltooien van de marathon.
Ard Molenaar werkte vijf jaar na noodgedwongen stop toe naar zijn eerste marathon (en liep hem uit) Nieuws 15 apr, 13:40
Afbeelding
ID-kaart of paspoort ophalen kan voortaan zonder afspraak Nieuws 15 apr, 13:22