Afbeelding

Spontaan bloemetje geeft zelfstandig wonende ouderen in Krimpen vrolijk Pasen

Algemeen 42 keer gelezen

Krimpen aan den IJssel – In alle geboden hulp aan kwetsbare doelgroepen worden zelfstandig wonende ouderen nog wel eens vergeten tijdens deze coronacrisis. Daarom sloegen thuishulporganisatie Vierstroom Hulp Thuis en het vrijwilligersinitiatief gewoonmensen.nl de afgelopen dagen de handen ineen. In zeventien gemeenten in Zuid-Holland en Utrecht gaven vrijwilligers en medewerkers van deze organisaties bijna 4.500 thuiswonende kwetsbare ouderen een vrolijk Pasen. In de gemeentes Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek verrasten zij gezamenlijk ruim 340 klanten van Vierstroom Hulp Thuis met een spontaan bezorgd boeket bloemen, dat werd aangeboden door rapper Ali B. en de sierteeltsector. 

“Mensen hebben nu écht behoefte aan persoonlijke aandacht, even gezelschap, een praatje of hulp bij de dagelijkse boodschappen. Dan staan wij ook voor hen klaar om zo het eenzaamheidsvirus te bestrijden. Daarbij gaat deze hulp uiteraard niet ten koste van on ze ondersteuning thuis”, benadrukt Anne ter Steege – directeur van Vierstroom Hulp Thuis. 

Binnen  een paar dagen werd het spontaan opgezette initiatief in de praktijk gebracht om zelfstandig wonende ouderen in het Paaszonnetje te zetten. “De ruim 340 in Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek woonachtige klanten van Vierstroom Hulp Thuis ontvingen daardoor vlak voor Pasen allen hun bloemetje. “We hebben alle bezorgers erop gewezen dit met persoonlijke aandacht te doen. Velen maakten daarom op straat even een gezellig praatje met de bewoner”, zo vat Anne ter Steege de reacties van bezorgers samen. 

Thijs de Jongh begeleidde vanuit gewoonmensen.nl deze actie. “ Naast hulp met praktische zaken merken wij dat mensen het enorm waarderen als zij juist nu wat  extra aandacht krijgen. Onze vrijwilligers willen heel graag een verbindende rol spelen door concrete hulpvragen van kwetsbare ouderen te beantwoorden. Voor de bloemenbezorging in Krimpen was het gemakkelijk om met gebundelde krachten snel bezorgers te vinden. Jong helpt oud in deze tijd” , verklaart Thijs. 

Deze spontane actie ontroerden veel ouderen zichtbaar. “Bewoners zijn ons echt dankbaar en vertelden ook eerlijk dat zij regelmatig eenzaam zijn de laatste tijd. Dan is het zo mooi dat wij met een bloemetje en een praatje alweer een lach op het gezicht van mensen kunnen toveren”, vertelt bezorger Simone Veldt. “Ik vertel hen dan ook dat dit gebaar niet eenmalig is. Durf bij gewoonmensen.nl in deze bizarre tijd om extra hulp te vragen. Dat kan heel divers: van de dagelijkse boodschappen doen, de hond uitlaten tot hulp om te kunnen videobellen met de familie.” 

De  samenwerkende organisaties merken dat hun werkzaamheden in deze onzekere tijd sterk overeenkomen. Daarom willen zij hun leden op elkaars diensten wijzen om in de nabije toekomst kwetsbare ouderen op regelmatige basis persoonlijke aandacht te schenken. Zij hebben het gezamenlijke standpunt dat we nu een samenleving creëren waarbij elkaar helpen óók in de toekomst heel normaal wordt. 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 gisteren
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30