Wouter van Oort, coördinator Capelse Huisartsen neemt de voor de huisartsen bestemde zending in ontvangst
Wouter van Oort, coördinator Capelse Huisartsen neemt de voor de huisartsen bestemde zending in ontvangst Foto: Jaap Peters

Rotaryclub Capelle aan den IJssel doneert 30.000 mondkapjes

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - De Rotaryclub Capelle aan den IJssel en de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis hebben gezamenlijk het initiatief genomen om te voorzien in het enorme tekort aan mondkapjes bij de diverse Capelse zorgverleners bij de bestrijding van het Corona-virus (Covid-19).

Afgelopen dinsdag 14 april kon de Rotaryclub Capelle de laatste zending van totaal 30.000 mondkapjes afleveren aan het IJssellandziekenhuis, en aan de coördinator van de Federatie Capelse Huisartsen.

Een lid van Rotaryclub Capelle heeft zakenpartners in China, en zijn belangstellende vraag of hij iets kon betekenen voor zijn Chinese handelspartners, toen duidelijk werd wat de uitbraak in Wuhan voor gevolgen had, werd weken later beantwoord met de wedervraag of zij vanuit China iets konden betekenen voor Capelle aan den IJssel, in tijden van onze crisis.

En op de vraag - bijna tegen beter weten in - ‘Hebben jullie ook mondkapjes?’ kwam direct een positief antwoord!

Het bleek mogelijk om op zeer korte termijn gecertificeerde mondkapjes naar Capelle aan den IJssel te verzenden, van de typen waar zowel het ziekenhuis als de Capelse Huisartsen een schreeuwende behoefte aan hadden, en die via de reguliere kanalen niet of nauwelijks in voldoende mate leverbaar waren.

Namens de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis spreekt voorzitter Eric Faassen zijn grote erkentelijkheid uit naar de samenwerkingspartners, die op zeer korte termijn konden schakelen, waardoor er gedurende twee weken een constante stroom van leveringen uit China op gang kwam.

Voorzitter Huub Leenen van de Rotaryclub Capelle aan den IJssel vindt deze actie een perfect voorbeeld van een actie ten bate van de lokale samenleving: “Dankzij het gebruik van het netwerk van één van onze leden, en korte contactlijnen met de samenwerkingspartners in Capelle, konden wij voorzien in de vraag, en hebben wij een bijdrage kunnen leveren aan een groot maatschappelijk probleem. Op verzoek van ons clublid is dit een clubactie geworden, en wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn inzet”. Voorts zei hij: “Met 30.000 mondkapjes kunnen we de wereld uiteraard niet redden, maar we wilden gewoon laten zien dat waar een wil is zeker een weg is. Hopelijk volgen anderen ons voorbeeld!”.

Vanaf 30 maart vonden de mondkapjes direct na aflevering direct emplooi binnen de Capelse gezondheidszorg. De verspreiding werd verzorgd door het IJsselland Ziekenhuis en de Federatie van Capelse Huisartsen.

Vanuit de raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis, de federatie Capelse Huisartsen, en ook individuele huisartsen en 1e-lijnszorgers kwamen vele dankbetuigingen binnen. De samenwerkende partners zijn blij dat met deze actie de artsen en verzorgenden in de frontlinie gezond hun werk konden doen.

Met de actie was een bedrag van € 27.000, -- gemoeid, waarbij de verzendkosten door de Chinese handelspartners voor rekening zijn genomen. De actie is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Van Cappellen Stichting.

Hans Bouts van het IJsselland Ziekenhuis neemt een zending in ontvangst
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 14 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15