Afbeelding
Foto: Pexels.com

Wereldprimeur in Capelle tegen wateroverlast

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - In de wijk Middelwatering in Capelle wordt een nieuwe techniek toegepast om wateroverlast van overtollig regenwater tegen te gaan. Onder de weg van de Arica worden grote betonnen blokken geplaatst, die het water opvangen. Deze techniek wordt voor het eerst in de wereld in Capelle toegepast. 

Aan de Arica wordt de komende maanden groot onderhoud gepleegd. Riolering wordt vervangen, de straten worden verhoogd en het openbaar groen vervangen. Bij de werkzaamheden worden ook zogenaamde bufferblocks onder het wegdek aangebracht. Dit zijn grote betonnen blokken met een grote holle ruimte om regenwater op te vangen.

Wethouder Marc Wilson: “We merken de afgelopen jaren dat we steeds vaker te maken hebben met stevige regenbuien, afgewisseld met langere periodes van droogte. Daarom ben ik er trots op dat we in Capelle mee doen aan dit vernieuwende project. Daarmee zorgen we voor minder schade aan de natuur en minder wateroverlast voor de bewoners”.

In de bakken kunnen duizenden liters water worden opgevangen. Daardoor is de kans een stuk kleiner dat bij hevige regenval rioleringen overlopen en straten blank komen te staan. Het opgevangen water wordt automatisch langzaam afgevoerd in de bodem. De betonblokken zorgen er ook voor dat de bodem vochtig blijft, waardoor er minder last is van uitdroging en bodemdaling. De bufferblocks worden voor het eerst toegepast en daarmee heeft Capelle aan den IJssel een wereldprimeur.

Wethouder Marc Wilson: “Het is mooi om een wereldprimeur te hebben en trendsetter te zijn. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam willen allemaal komen kijken naar wat we hier aan het doen zijn.”

De werkzaamheden met de bufferblocks aan de Arica beginnen op maandag 20 april 2020. Het andere onderhoud is al eerder begonnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 20 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 23 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17