Afbeelding

Centrum voor Jeugd en Gezin vaccineert 14-jarigen op locatie tegen de meningokokkenziekte

Algemeen 47 keer gelezen

Capelle - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) vaccineert 14-jarigen tegen de meningokokkenziekte. Normaal gesproken gebeurt dit tijdens vaccinatiedagen, maar deze gaan door het coronavirus (COVID-19) niet door. De vaccinatie tegen de meningokokkenziekte kan echter niet te lang wachten. Daarom worden alle 14-jarigen die nu een prik nodig hebben uitgenodigd deze te halen op een CJG-locatie.

De meningokokkenziekte type W circuleert nog steeds in Nederland. Het is daarom belangrijk dat 14-jarigen de prik hiertegen, de MenACWY-vaccinatie, zo snel mogelijk krijgen. De jongeren die de vaccinatie nu nodig hebben, krijgen een brief thuisgestuurd. Daarin nodigen we ze uit op een van onze CJG-locaties. Ook geven we meer informatie over het coronavirus en zetten we op een rij aan welke afspraken de jongeren zich moeten houden wanneer ze voor de prik naar ons toekomen.

Alternatieve werkwijze positief geëvalueerd
De alternatieve werkwijze is getest op CJG IJsselmonde. Na een positieve evaluatie rollen wij het nu uit over alle CJG-locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond. Zo kunnen wij, zoals is verzocht door het RIVM, zoveel mogelijk 14-jarigen uitnodigen vóór 1 juli 2020.

Om te onderzoeken hoe jongeren deze manier van vaccineren ervaren, vragen wij aan hen na de prik een korte online vragenlijst in te vullen. Onder de deelnemers verloten we vijf cadeaubonnen van Bol.com.

Prik voor 9-jarigen (DTP/BMR) en 12- en 13-jarigen (HPV)
Bescherming tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio (DTP), bof, mazelen en rodehond (BMR) en het humaan papillomavirus (HPV) komt niet in gevaar door de vaccinaties ertegen uit te stellen tot na de zomervakantie. Wie was uitgenodigd dit voorjaar een van deze prikken te komen halen, krijgt voor onze vaccinatiedagen in het najaar opnieuw een uitnodiging.

Meer informatie?
Op onze website maakten wij voor ouders en verzorgers een themapagina over het coronavirus: centrumvoorjeugdengezin.nl/corona. Daar staat de meest actuele informatie over onze dienstverlening, geven wij antwoord op veelgestelde vragen en delen we handige apps en websites. Vinden ouders daar geen antwoord op hun vraag, dan kunnen ze altijd contact opnemen met ons contactcentrum. Wie meer informatie wil over het coronavirus verwijzen wij naar de website van het RIVM: rivm.nl/coronavirus-covid-19.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 21 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws gisteren
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20