Een (archief)beeld dat we graag zien: cricketers op het veld. (Foto: PR)
Een (archief)beeld dat we graag zien: cricketers op het veld. (Foto: PR) Foto: PR

Toch nog cricketduels deze zomer?

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - De kans dat er deze zomer in competitieverband aan cricket gedaan gaat worden, is nog niet verkeken. “Maar als het doorgaat, dan in aangepaste vorm”, zegt Martijn Snoep, voorzitter van Sparta cricket en aanvoerder van het eerste team van de Capelse club.

Door Jan J. Timmer

Sparta was al in januari begonnen met de voorbereiding op het seizoen en wilde de maand april benutten voor een reeks oefenwedstrijden en een trainingskamp. “Tja, en dan is er ineens het corona-virus en ligt alles plat”, verzucht Snoep (30). “We zouden op 3 mei onze eerste competitiewedstrijd spelen, uit bij HBS. Die pot is geannuleerd. Sterker nog: het hele programma staat op losse schroeven en we weten nog niet definitief hoe het straks alsnog wordt ingedeeld. Er blijft even niet veel meer over dan wat hardlopen in park en bos. En werken. Ik ben actief in de schoonmaakbranche en dat betekent grote drukte in deze tijd. Het tempo ligt hoog want onze klanten willen dat we drie, vier keer per wek langs komen om schoon te maken. Omdat we hen niet willen teleurstellen lopen we de benen onder ons gat vandaan. Hoe dan ook: het werk zorgt in ieder geval voor genoeg afleiding.”

Zijn club Sparta Cricket staat ondertussen op de waakvlamstand. “Het is zaak om deze sport- en inkomensarme door te komen. Het missen van barinkomsten noopt ons ertoe om de uitgaven te beperken. Dan doel ik op de materiaalkosten en de kosten van contractspelers. Er zouden spelers uit het buitenland deze kant opkomen om voor Sparta te gaan spelen, maar dat hebben we voor een groot deel moeten cancelen. Met één van hen zijn we nog in gesprek. Hij heeft Nederlandse familie in Schiedam wonen en is van plan alleen daarom al deze kant op te komen. Verschillende andere clubs op nationaal topniveau hebben nog mer zorgen dan wij. Zij hebben eerste teams die voor het overgrote deel bestaan uit vanuit het buitenland ingevlogen contractspelers. Bij Sparta is de situatie een stuk overzichtelijker en solider. Mocht er alsnog een competitie plaatsvinden dan kunnen we met eigen spelers gewoon een representatief team op de been brengen.”

“Naar wat ik van de jongens begrepen hebben, staan ze te popelen om weer in training te mogen gaan en elkaar te ontmoeten. Dat enthousiasme zegt alles. Met de motivatie is niets mis. Helaas zijn de omstandigheden momenteel nog zo dat we nog niets kunnen met al die geestdrift. Het zou in ieder geval mooi zijn als we medio mei weer het veld op mogen om ons voor te bereiden op de competitie. Zoals het er nu voor staat wordt dat een regionale versie, zonder promotie of degradatie. Niet alle clubs bleken daar overigens van gecharmeerd, maar de cricketbond heeft nu eenmaal die beslissing genomen. We zullen het er met z’n allen mee moeten doen. Het belangrijkste is nu dat iedereen gezond blijft en deze periode goed doorkomt. Sporten komt dan vanzelf weer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15