Afbeelding

v.v. Capelle speelster Zenna van Delft vertrekt naar Excelsior vrouwen

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - De 15-jarige talentvolle speelster Zenna van Delft vertrekt met ingang van volgend seizoen naar Excelsior SBV. Zij start in het Beloftenteam van Excelsior, dat gaat spelen in de competitie waarin ook de Beloften van Ajax, Twente, Ado etc uitkomen. De Excelsior Beloften zullen ook samen trainen met het Eredivisieteam. Er wordt dan bekeken of Zenna de stap naar het eerste vrouwenteam kan maken. Het contact met Excelsior is er altijd al geweest, al 4 jaar probeerde men Zenna in te lijven, nu is het dan zover.

Zenna gaat een mooie tijd afsluiten bij v.v. Capelle waar ze vanaf haar 7e jaar de mogelijkheid heeft gehad om tussen de jongens in de eerste selectie elftallen te mogen voetballen. De middenvelder, die als eerstejaars D1 (013) ook als rechtsback speelde, werd al op haar 10e gescout door de KNVB en mocht daar spelen in de o12/13 groep. Ook toen ze 11 en 12 jaar was. Daarna maakte ze deel uit van de o14 en West o15. Dit jaar is ze weer opgeroepen maar helaas niet geselecteerd voor de landelijke 016. Vorig jaar liep Zenna al stage bij Ado en Feyenoord Beloften en was ze bij beide teams welkom, maar heeft ze gekozen om nog een jaar bij v.v. Capelle te voetballen, om te ontwikkelen in een spel wat bij jongens steeds sneller en fysieker wordt.

Het Beloftenteam gaat in het nieuwe seizoen spelen onder de tak van SBV Excelsior, net als alle andere meidenteams dat gaan doen. Excelsior zorgt hiermee voor een volledig op elkaar aansluitende meidenopleiding binnen de BVO van de club.

Nu is de tijd rijp voor de stap naar Excelsior. ‘De gesprekken waren prettig en ik voel me hier erg welkom’, vertelt Zenna. ‘Excelsior heeft daarnaast goed onderbouwde plannen en een eerlijk verhaal; jonge speelsters kunnen zich laten zien en ontwikkelen. De meiden zijn een belangrijk onderdeel van de club. Ik heb er veel zin in!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 23 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater gisteren
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24