Maître sommelier Thierry van Rhee schilt een deel van de 12.000 asperges.
Maître sommelier Thierry van Rhee schilt een deel van de 12.000 asperges.

Fuiks bezorgt gratis Hollandse asperge-crèmesoep bij honderden Capelse ouderen

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle - Restaurant Fuiks Eten en Drinken verwerkt komende week maar liefst 12.000 Hollandse asperges tot asperge-crèmesoep. Een deel hier van wil het restaurant kosteloos thuisbezorgen bij Capelse ouderen. De rest is voor iedereen beschikbaar om af te halen tegen iets meer dan de kostprijs. ‘’Juist nu kunnen ouderen een hart onder de riem gebruiken.’’

Normaal gesproken zit restaurant Fuiks deze periode vol met gasten. Deze week wordt het terras aan de IJssel gebruikt voor het schillen van asperges. Onder leiding van de chef-kok maakt het restaurant 3.600 porties asperge-crèmesoep met aspergestukken. Een deel hier van wordt gratis aangeboden én thuisbezorgd bij Capelse ouderen. Marinus Bothof van Fuiks licht toe: ‘’Vlak voor de kerstdagen boden we een gratis kerstdiner aan voor eenzame ouderen. Dit was een geweldige avond, maar e r werd mij ook duidelijk wat eenzaamheid met onze ouderen doet en hoe goed eten en drinken hun gemoedstemming direct en positief beïnvloeden. Juist in deze tijd ligt de eenzaamheid nog meer op de loer. Daarnaast zijn er veel ouderen die niet naar buiten kunnen. Die steken we graag een hart onder de riem met onze aspergesoep van restaurantkwaliteit’’.

Ook afhalen op anderhalve meter is mogelijk 
Wie niet in de leeftijdscategorie ‘’ouderen’’ valt, kan de maaltijdsoep van woensdag tot en met zondag afhalen bij het restaurant. De soep kost 10 euro per pot en bevat een maaltijd voor twee personen, inclusief een garnituur van sous-vide gegaarde aspergestukken. Bothof: ‘’De nood bij horecaondernemers is hoog en ook wij zijn hard getroffen door de sluiting van de horeca. Daarnaast is horecapersoneel niet gemaakt om thuis niks te doen. Daarom zijn wij nu begonnen met afhalen. Met 5 euro per portie zitten we onder de normale restaurantprijs, dus ik verwacht dat het hard zal gaan. Daarom hebben we alles zo ingericht dat de anderhalve meter altijd gewaarborgd is. Gasten bestellen hun soep op onze website  en kunnen kiezen om alvast via IDEAL te betalen of te pinnen bij afhalen. We hebben een duidelijke looproute en om drukte te voorkomen, werken we met afhaaltijdstippen die klanten kunnen kiezen’’.

Bakfiets en buitenbeentjes
De honderden soepen worden deels bezorgd door het eigen personeel. Bothof: ‘’Onze gastheren en gastvrouwen zijn sportief en gaan met een bakfiets een deel van de bestellingen bezorgen. Ook krijgen we hulp van ondernemersclub Kompanen Rotterdam’’. De 1.000 kilo van het ‘’witte goud’’ dat het restaurant gebruikt, is afkomstig uit Noord-Brabant. Bothof: ‘’We vinden het altijd belangrijk  zo veel mogelijk met lokale ingrediënten te werken. Zeker nu, omdat we zo de aspergeboeren steunen. We gebruiken ook de ‘’buitenbeentjes’’. Dit is een term voor groente die er minder mooi uit ziet, bijvoorbeeld door de vorm, maar waar verder niks mis mee is. In de soep merk je er al helemaal niks van, maar we voorkomen zo wel dat kwalitatief goede asperges worden weggegooid. Love food, hate waste noemen we dat in het restaurant. Dit hebben we ook doorgevoerd bij de glazen potten zelf. Wanneer het restaurant weer open is, hebben deze potten waarde. Een soort statiegeld.’’

Aanvragen 
De gratis maaltijdsoep voor ouderen is aan te vragen door een mailtje te sturen naar goudvooroud@fuiks.nl. Het is ook mogelijk om de soep voor iemand anders aan te vragen. Wie niet tot de ‘’ouderen’’ behoort, kan de soep op woensdag tot en met zondag afhalen bij het restaurant. Vooraf bestellen is verplicht en kan via www.fuiks.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 23 uur geleden
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06
• Jannes van der Heide.
Jannes van der Heide opnieuw benoemd tot tijdelijk wethouder Nieuws 26 mrt, 08:30