Laura Tuinstra, manager De Groene Burcht. (Foto: Saskia Kok)
Laura Tuinstra, manager De Groene Burcht. (Foto: Saskia Kok) Foto: Saskia Kok

Benefietavond voor De Groene Burcht in Capelle

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - De drie Jumbo-eigenaren Ernst Dijkman, Arnold de Jongste en Robbert-Jan Bruins zetten zich met hart en ziel in voor hun gezamenlijke missie: De realisatie van een professioneel camerasysteem dat de veiligheid van chronisch en/of ernstig zieke kinderen in De Groene Burcht helpt te borgen.

Door Saskia Kok

“Door de huidige geavanceerde technieken blijven ernstig zieke kinderen langer leven”, vertelt Laura Tuinstra, manager van De Groene Burcht. “Wij bieden aan drie groepen op het kinderdagverblijf intensieve verpleegkundige zorg; deze zijn gevestigd op de begane grond. Op de eerste etage is het kinderzorghuis gevestigd met zes kinderkamers. Hier wordt 24-uurs zorg geboden aan zieke kinderen waarbij continu verpleegkundig toezicht noodzakelijk is.”

Niet alleen kinderen uit (de directe omgeving van) Capelle aan den IJssel verblijven regelmatig in de Groene Burcht, maar ook kinderen die verder weg wonen. De kinderzorginstelling heeft een grote regiofunctie.

“Als kinderen ernstig ziek zijn, zijn er vaak weinig mogelijkheden om het sociale netwerk in te schakelen om de complexe zorg over te nemen.” De verpleegkundigen van De Groene Burcht nemen met alle liefde deze zorg tijdelijk over van de ouders zodat de draagkracht en draaglast in evenwicht blijven. Ook krijgen de ouders indien nodig scholing over de handelingen die nodig zijn in de zorg voor hun kind. Het is mogelijk te slapen in de ouderslaapkamer waardoor werkelijk 24 uur per dag geschoold en geoefend kan worden, totdat de ouders zich voldoende vertrouwd voelen om thuis voor hun ernstig zieke kind te zorgen”, vertelt Laura.

“Wij hebben de vurige wens een professioneel camerasysteem aan te schaffen dat gekoppeld is aan een tablet waardoor de verpleegkundigen te allen tijde de aanwezige kinderen kunnen monitoren. Een geluidsfunctie maakt het mogelijk acuut te anticiperen bij een calamiteit. Wij menen dat dit professionele camerasysteem geen overbodige luxe is. Het initiatief van de benefietavond is geweldig. Het maakt ons sprakeloos en dankbaar”, zegt Laura.

Na de zomervakantie (als de coronamaatregelen het toelaten) zal de benefietavond plaatsvinden in restaurant Ross Lovell in Krimpen aan den IJssel. Voor 300 euro per persoon draag je bij aan veilige intensieve verpleegkundige zorg voor baby’s en kinderen tot 16 jaar. Deze bijzondere avond bestaat uit een wijnarrangement, zes gangen diner, live (piano) muziek en interessante sprekers. Ding ook mee in het Rad van Avontuur!

Reserveer uw stoel via ernst.dijkman@jumbo.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 23 uur geleden
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws gisteren
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53