Gert-Jan de Jager: hard aan het werk om VCN voor te bereiden op de Eredivisie. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Gert-Jan de Jager: hard aan het werk om VCN voor te bereiden op de Eredivisie. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjes Fotografie

VCN verheugt zich zeer op Eredivisie

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle - Met twee teams de Eredivisie in; bij VCN waren ze aangenaam verrast toen ze het nieuws hoorde van volleybalbond NEVOBO. De Capellenaren zijn zich inmiddels aan het voorbereiden op de dubbele promotie van het eerste heren- en damesteam.

Door Jan J. Timmer

“Over een paar weken komen we met een begroting die we aan onze leden gaan voorleggen”, vertelt Gert-Jan de Jager, die samen met bestuursgenoot Ruud Bergwerff druk doende is de gang naar de Eredivisie vorm te geven. “Als er goedkeuring is dan gaan we de uitdaging aan.”

De Jager en co hielden de voorbije maanden al serieus rekening met mogelijke promotie, zéker waar het Heren 1 betrof. “Die ploeg stond met een flinke voorsprong op de eerste plaats. De dames hadden meer concurrentie, maar hebben op basis van hun gemiddelde score ook recht op een stap omhoog. Daar komt nog eens bij dat we te horen hebben gekregen dat Dames 2 gepromoveerd is naar de Topdivisie, ook dat is een geweldig niveau.” In de jaren negentig kwam de voorloper van VCN - Alcom/Capelle- met de heren al eens eerder een aantal seizoenen in de Eredivisie uit. Destijds ressorteerde de selectie onder een stichting, ditmaal gaat de club het anders aanpakken. “We hebben bewust gekozen om ze binnen onze vereniging te houden”, zegt De Jager. “Zo schep je het grootste draagvlak en houdt je de band met de club in stand. De spelers en speelsters blijven ook gewoon contributie betalen, zoals we dat met elkaar gewend waren. Wel lopen de kosten uiteraard op als we in Eredivisie gaan uitkomen. Zo is het bedrag om te mogen starten een stuk forser en zullen we aanpassingen moeten doen rondom de thuiswedstrijden en de trainingsuren uit moeten breiden. Wat in ieder geval heel mooi is om te zien is dat de selecties van beide teams intact blijven. Iedereen heeft verschrikkelijk veel zin in het avontuur. We hopen half mei samen met de leden een ‘klap’ te mogen geven op het project.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 22 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 23 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35